Illustrasjonsbilde. ( Julian Staehle/dpa via AP)
annonse
annonse

I februar ble en hjemløs mann i Berlin angrepet av to arabere. Nå tyder nye opplysninger på at motivet var at han var kristen. 

Det var 11. februar at en 29 år gammel hjemløs mann ifølge Bild Zeitung kom i vanskeligheter med to ukjente personer. Han ble angrepet med kniver på undergrunnsbanestasjonen Schönleinstraße i Kreuzberg ved lunsjtider.

Nå tyder en video av hendelsen på at motivet var religiøst, skriver den tyske avisen. Angriperne ropte på arabisk: «Vi skal ***** søsteren din, vi er ferdig med deg!». Helt til slutt ropte de: «Din gris – Gud, vi f ***** din gris – Gud».

annonse

29-åringen ble skadet av flere knivstikk på baken, på armen og på låret. Vitner forhindret ytterligere angrep. Duoen flyktet, men en 28-årig mistenkt ble senere arrestert.

Les også: Gikk med kippa i Berlin, angrepet av syrere

Forsøkte å tenne på hjemløs

Undergrunnsbanestasjonen Schönleinstraße var allerede i mediene i julen 2016. Da forsøkte flere menn å tenne fyr på en sovende hjemløs person på en benk. Passasjerer fra en innkommende t-bane slukket ilden før mannen ble brannskadet. Seks flyktninger fra Syria og Libya ble stilt for retten. Ifølge Bild Zeitung fikk de milde dommer.

annonse

Det har vært flere religiøst motiverte angrep på uskyldige personer i Berlin de siste årene, som har rammet både muslimer med feil tro, jøder og kristne.

Flere angrep

I februar 2017 ble en 21-årig sjiamuslim angrepet av en gruppe sunnimuslimer, fordi han bar et kjede som brukes av sjiamuslimer og alawitter, en minoritetsgruppe innen sjiaislam. Syrerne som angrep ham presset han ned i bakken, og kom med trusler.

Les også: «Berlin er nå vår by og her hører vi ikke på f *** jødisk musikk»

I september 2017 ble en mann i Neukölln spurt av to menn hvorfor han var blitt kristen. Så rev de halsbåndet med kors fra nakken hans, kastet det i bakken og slo ham.

annonse

I november 2017 ble en afghansk flyktning angrepet for å bære en kjede med kors. Angrepene var ifølge Bild Zeitung sannsynligvis andre afghanere.

I juni 2018 ble en syrisk flyktning dømt til fire ukers fengsel etter å ha slått en ung mann med et belte fordi mannen bar kippa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon