Viktor Fischer ble utsatt for homofiendtlige tilrop fra OB-fansen søndag. Her setter dansken inn en takling på Norges Omar Elabdellaoui i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Fotball er ikke eneste tema etter FC Københavns 1-0-seier over OB i den danske superligaen.

Bortelagets Viktor Fischer rapporterer nemlig om at han gjentatte ganger ble utsatt for homofiendtlige tilrop fra hjemmepublikummet. Og det er angivelig ikke første gang OB-supporterne ikke klarer å oppføre seg.

– Sist vi spilte i Odense var det homofobiske tilrop fra OB-fansen, og det var det også flere ganger i dag. I etterkant var det deilig å stå igjen med seieren, sa Fischer til danske TV3.

annonse

Han klarte ikke å dy seg og gikk bort til OB-fansen for å tildele dem slengkyss. Det så ut til å provosere tilskuerne ytterligere.

– Homofobi skal ikke aksepteres, og det skal sees på linje med rasisme. Jeg håper at hvis ikke superligaen gjør noe med det, så gjør OB selv noe med dette med hensyn til deres egne fans, seier Fischer og fortsetter:

– Noen vil kanskje mene at man skal holde seg for god til å rope tilbake til fansen, men jeg valgte å gjøre det. Nå håper jeg at det blir belyst at OBs fans synger homofobiske sanger mot spillerne.

Får støtte

Fischer får støtte fra den tidligere OB-spilleren Mathias Jørgensen (nå USA-proff). Han forteller via Twitter at fansen hetset FCKs Fischer da lagene møttes tidligere i sesongen.

annonse

– Jeg ville lyve om jeg sa at jeg ikke hørte noe. Dessverre hørte jeg en hel tribune i Odense synge homofobiske sanger om Viktor Fischer. Dessverre!, skriver Jørgensen.

FCK-veteranen William Kvist (34), som spilte de ti siste minuttene som innbytter for nettopp Fischer, hørte også tilropene fra OB-fansen da han varmet opp.

– Man blir litt trøtt og lei av det. Jeg trodde vi hadde vokst fra det. Men det er åpenbart et par stykker som synes at dette lar seg høre i 2019. Vi skal gjøre noe med det. Det skal vekk. Jeg tror og håper at OBs fanklubb gjør noe, sier Kvist.

Aksepteres ikke

OB tok også til Twitter søndag kveld. Klubben varsler ingen tiltak, men sier at den ikke aksepterer homohets.

– Vi er klar over at fotball kaller fram de store følelser, og at man kan bli sur, sint og skuffet. Men vi vil ikke akseptere tilrop som har homofobisk, rasistisk eller diskriminerende karakter, heter det.

annonse

Dame N’Doye avgjorde søndagens superligakamp og sørget med det for at FC København på tabelltopp er fem poeng foran FC Midtjylland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon