Ken Livingston. Foto av Arnold Slater/Daily Mail/REX (2474858a)
annonse

En tidligere ordfører i London anklages nok en gang for antisemittisme, etter å ha avfeiet påstander om jødehat i Labour.

Londons Labour-ordfører fra 2000 til 2008, Ken Livingstone, ble kalt «røde Ken» for sine sterkt venstrevridde standpunkter. I fjor ble han presset ut av partiet etter anklager om antisemittisme. Under et møte forrige uke gikk han igjen til angrep på jødene.

«Du kan ikke ha et velfungerende demokrati i en verden der media, enten det er pressen eller internett, bare kan spre løgn etter løgn,» skal den tidligere så berømte Labour-politikeren ha uttalt. Saken ble først omtalt i den britiske avisen Daily Mail.

annonse

Suspendert

Livingstone ble suspendert fra det britiske arbeiderpartiet Labour for to år siden, etter å ha sagt at Hitler støttet sionismen før han ble antisemitt.

Labour har skapt mye sinne og debatt, da flere medlemmer har kommet med sterke antisemittiske uttalelser de siste årene. Partileder Jeremy Corbyn, som i likhet med Livingstone selv kommer fra venstresiden i Labour, har også blitt kritisert for anti- israelske uttalelser og kommentarer som kan tolkes å være pro-Hamas.

Les også: Video: Britiske soldater skyter på bilde av Jeremy Corbyn

I mange år var Corbyn medlem av den palestinske solidaritetskampanjen, og han har blitt anklaget for være for nær Hamas og Hizbollah. Han har tidligere hatt flere møter med representanter fra disse terroristorganisasjonene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.