Ken Livingston. Foto av Arnold Slater/Daily Mail/REX (2474858a)
annonse
annonse

En tidligere ordfører i London anklages nok en gang for antisemittisme, etter å ha avfeiet påstander om jødehat i Labour.

Londons Labour-ordfører fra 2000 til 2008, Ken Livingstone, ble kalt «røde Ken» for sine sterkt venstrevridde standpunkter. I fjor ble han presset ut av partiet etter anklager om antisemittisme. Under et møte forrige uke gikk han igjen til angrep på jødene.

«Du kan ikke ha et velfungerende demokrati i en verden der media, enten det er pressen eller internett, bare kan spre løgn etter løgn,» skal den tidligere så berømte Labour-politikeren ha uttalt. Saken ble først omtalt i den britiske avisen Daily Mail.

annonse

Suspendert

Livingstone ble suspendert fra det britiske arbeiderpartiet Labour for to år siden, etter å ha sagt at Hitler støttet sionismen før han ble antisemitt.

Labour har skapt mye sinne og debatt, da flere medlemmer har kommet med sterke antisemittiske uttalelser de siste årene. Partileder Jeremy Corbyn, som i likhet med Livingstone selv kommer fra venstresiden i Labour, har også blitt kritisert for anti- israelske uttalelser og kommentarer som kan tolkes å være pro-Hamas.

Les også: Video: Britiske soldater skyter på bilde av Jeremy Corbyn

annonse

I mange år var Corbyn medlem av den palestinske solidaritetskampanjen, og han har blitt anklaget for være for nær Hamas og Hizbollah. Han har tidligere hatt flere møter med representanter fra disse terroristorganisasjonene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon