Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) innrømmer å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget.

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte Haukeland Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skriver Aftenposten.

Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner, befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

annonse

– Dette er nytt for partiledelsen i kveld. Det er bra at Hege beklager og sier at hun vil at dette skal bli rettet opp. Vi forutsetter at Stortingets regelverk følges, sier Aps parlamentarisk nestleder Hadia Tajik i en kommentar tirsdag kveld.

Kommunikasjonsrådgiver Kristoffer Thoner i Ap sier til NTB at det ikke vil bli gitt svar på ytterligere spørsmål om saken tirsdag kveld, men at flere svar vil bli gitt på et senere tidspunkt.

Alvorlig

Ap-nestlederen uttaler at brudd på Stortingets regelverk er alvorlig.

annonse

– Derfor er det viktig at Stortinget ser på dette slik at alle fakta kommer på bordet. Vi vil også følge opp med Hege og få en forståelse av det som har skjedd, sier Tajik.

I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund.

Kjøreturen som aldri fant sted fikk hun refundert over 3.000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget.

Beyoncé-konsert

Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

– Etter at Aftenposten ba om innsyn i mine reiseregninger, er det blitt funnet feil. Jeg går nå gjennom reiseregningen sammen med regnskapskontoret, skriver Haukeland Liadal på sin egen profil på Facebook tirsdag kveld.

– Det er ene og alene mitt ansvar at de skal være riktige, og ved feil må en rette opp. Jeg er lei meg for disse feilene, og jeg betaler tilbake der det har oppstått feil. Jeg legger meg helt flat og skal være nøye fremover, skriver hun videre.

Stortingsrepresentanten legger til at reiseregningssystemet er vanskelig å forstå og at «det ikke er alt som er like åpenbart alltid».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon