Skjermdump fra Vesterålen Online.
annonse
annonse

Fremover vil en lokal nettavis i Vesterålen i Nordland publisere nyheter på arabisk.

Vesterålen Online vil de neste ukene også publisere nyheter på arabisk. Dette for å nå ut til flere lesere. Det bor ganske mange folk i Vesterålen som snakker arabisk, sier redaktør Geir Bjørn Nilsen.

Hasiba Alsayed fra Syria, som tidligere har jobbet som journalist og redaktør for et familiemagasin i Dubai, er den som oversetter saker hun mener er relevante for arabisktalende i Vesterålen.

annonse

Les også: Integrering – en av vår tids største utfordringer

Redaktøren mener dette bør være helt uproblematisk, men vedgår at det kan gripe litt inn i integreringsdebatten.

– Mange mener vel at de som kommer til Norge som flyktninger må lære seg norsk, og det er jeg i utgangspunktet enig i. Men så er det en gang sånn at norskkunnskapene er varierende, og vi fikk lyst til å sjekke om dette er noe folk vil ha, sier han.

annonse

Postdoktor i medievitenskap, Erik Knudsen ved Universitetet i Bergen (UiB), applauderer satsingen:

– Det er positivt at mediene tenker mangfold, og gjør sakene mer tilgjengelig for folk som ikke snakker og forstår så godt norsk, sier han.

Lokalavisen i Vesterålen er imidlertid ikke først ute med denne ideen. Allerede under valget i 1995 trykket AP valgkampbrosjyrer på flere språk, blant andre på arabisk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Foto: Morten Holm/Scanpix
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon