Tiltalte Jennifer W og advokat Ali Aydin. (Foto av Peter Kneffel / dpa / AFP) / Germany OUT
annonse
annonse

En tysk IS-kvinne møtte tirsdag i retten tiltalt for å ha latt en fem år gammel yazidi-jente dø av tørst i sola.

Rettssaken mot den 27 år gamle IS-kvinnen er trolig den første i verden der en IS-kriger er tiltalt for overgrep mot Yazidi-minoriteten.

Kvinnen og hennes IS-ektemann «kjøpte» yazidi-jenta og hennes mor som slaver og holdt dem fanget mens de bodde i IS-hovedstaden Mosul i Irak i 2015.

annonse

Ifølge tiltalen bandt ektemannen den fem år gamle jenta fast ute, som straff for at hun hadde tisset på seg da hun var syk. I den voldsomme varmen utendørs døde jenta av dehydrering. Den 27 år gamle IS-kvinnen gjorde ingenting for å stoppe ektemannen og tillot ham å gjøre det, heter det i tiltalen.

Den tyske kvinnen risikerer livstid i fengsel dersom hun blir funnet skyldig. Kvinnen er tiltalt for drap og for drap som krigsforbrytelse, hun er også tiltalt for å ha vært medlem i en terroristorganisasjon og for å ha brutt tysk våpenlovgivning.

Nobelprisvinner Nadia Murad, som er yazidi-kvinne og ble tatt til fange og brukt som sexslave av jihadistgruppa IS, kaller rettssaken i München for «et stort øyeblikk for henne og for hele yazidi-samfunnet».

annonse

Les også: Murad: – Dette er dagen hvor det gode har seiret over det onde

Den kjente menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney er en del av teamet som representerer den døde yazidi-jentas mor i rettssalen i München. Saken er ventet å gå i retten fram til 30. september.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon