Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) spiser lunsj på kafeen Vili & Vé i Åkrehamn. Hege Haukeland Liadal (Ap) til høyre i bildet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

I samme periode som Rogaland-representanten skal ha jukset med reiseregninger, endte flere inkassosaker mot henne opp som utleggsforretninger. 

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skriver Aftenposten.

Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

Nå kan Resett også avdekke at hun i samme periode har hatt flere inkassosaker mot seg, selv om man som stortingsrepresentant tjener nesten én million kroner.

I desember 2017 ble det holdt utleggsforretning på bakgrunn av et krav fra en bank på et mindre beløp, 1848 kroner.

I juli 2018 ble det holdt utleggsforretning på bakgrunn av et krav fra en bank på 40.719 kroner. I samme måned ble det også holdt utleggsforretning på bakgrunn av et krav fra et bompengeselskap med et krav på 3.893 kroner.

I juli 2018 ble det også holdt utleggsforretning basert på et krav fra et kraftselskap på 11.918 kroner.

Les også: Hege Haukeland Liadal trekker seg midlertidig fra flere verv

Økte pant

Samtidig økte Haukeland Liadal lånet på huset der hun eier halvparten i 2015, fra 4,5 millioner til 6 millioner.

Alle utleggskravene har siden blitt slettet.

Haukeland Liadal sier til Resett at hun økte lånet på huset for å kjøpe hyttetomt til 1,5 millioner kroner. Hun har ikke svart på spørsmål om det er noen sammenheng mellom inkassosakene og påstandene om innlevering av falske reiseregninger.

Trukket seg

Hege Haukeland Liadal har nå trukket seg midlertidig som nestleder i Rogaland Ap og fra landsstyret. Hun innrømmer å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget.

– Det er viktig for meg at feil rettes opp og at alle fakta kommer på bordet. Derfor har jeg kommet til at det er riktig at jeg trekker meg midlertidig fra mitt verv som nestleder i Rogaland Ap mens denne saken pågår, skriver hun på Facebook onsdag morgen.

– Veldig lei meg

– Det betyr også at jeg heller ikke vil møte i eventuelle møter i landsstyret i denne perioden. Jeg har jobbet med Stortingets regnskapskontor og vil fortsette å ha dialog med Stortingets administrasjon og partiet for å oppklare det som har skjedd. Igjen er det viktig for meg å understreke at jeg er veldig lei meg for dette og at jeg vil betale tilbake der jeg har gjort feil med reiseregningene, fortsetter hun.