Roger Scruton i The Oxford Literary Festival i Christchurch College, Oxford, i 2012. Foto: Geraint Lewis/REX

Sir Roger Scruton har blitt sparket fra sin stilling som rådgiver for myndighetene i Storbritannia, etter å ha kritisert bruken av begrepet «islamofobi».

annonse

Han er blant annet kjent for sin bok Fools, Frauds and Firebrands: Thinkers of the New Left, som er en totalslakt av alle postmoderne ideer, ikoner og ideologier.

Nå har han fått sparken som rådgiver for den «konservative» regjeringen i Storbritannia. Dette melder BBC. Årsaken er at han i et intervju med New Statesman uttalte følgende:

– Islamofobi er et propagandaord, oppfunnet av Det muslimske brorskap, for å stanse diskusjon rundt viktige spørsmål.

Allerede når han ble innsatt i rollen var Labour kritiske, på grunn av hans politisk ukorrekte meninger, og ytringer om rase og seksualitet.

Les også: «Konservativ» EU-topp mener europeere må «åpne sine hjerter» for asylsøkere

Soros

Scruton har også ytret seg kritisk mot den «progressive» milliardæren George Soros, som blant annet finansierer militante, venstreekstreme grupper som Antifa, og bruker sin enorme formue til å arbeide for en verden uten grenser.

Om Kina har Scruton sagt at de skaper roboter av sitt eget folk, noe Scruton oppfatter som skremmende.

Islamofili

Islamofile medlemmer av Det konservative partiet, med Baronesse Warsi i spissen, har lenge anklaget partiet for å overse islamofobi i sine rekker. Warsi var delaktig i et forsøk på å definere islamofobi, som ble behørig latterliggjort av Douglas Murray i The Spectator.

Fra Downing Street uttales det at Scrutons ytringer var «dypt fornærmende, fullstendig uakseptable og det er korrekt at han har blitt sparket».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.