Ola ELvestuen. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Venstres klimaminister kritiseres av egne Facebook-følgere etter ny klimaavtale med EU.

I går ble det kjent at Norge har kommet til enighet med EU om klimaplanene for årene fram mot 2030.

Klimaavtalen innebærer at Norge må kutte utslippene av klimagasser med 40 prosent fra 2005-nivå innen 2030, i de sektorene som ligger utenfor EUs system for handel med klimakvoter.

annonse

Skulle EU-landene finne på å øke kuttkravet ytterligere i løpet av perioden, er Norge forpliktet til å gjøre det samme.

– Dette er den viktigste og mest forpliktende avtalen vi inngår med EU på mange år, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i et intervju med NTB.

Slaktes

annonse

I et innlegg på Facebook har Ola Elvestuen rammet inn Venstres logo i det europeiske flagget, vedlagt en skrytemelding om klimasamarbeidet med EU.

– Global oppvarming er vår tids største utfordring. Det krever rask handling fra alle verdens land.

– Regjeringen vil derfor inngå en svært viktig klimaavtale med EU. Den krever at vi kutter 40% av våre klimautslipp innen 2030, i ikke-kvotepliktig sektor. Jeg ser frem til at avtalen godkjennes av Stortinget og EU, skriver miljøministeren.

Les også: Stopp klimahysteriet, vår beste tid er nå

Meldingen fra Elvestuen blir ikke godt mottatt av hans egne følgere, som totalslakter ministeren.

– Vår største trussel er fri innvandring av folk som egentlig ikke liker oss. Ikke faren for våtere sommer og mildere vinter, skriver en mann.

Han får støtte av andre som påstår global oppvarming er en bløff.

annonse

– Global oppvarming skremslet er vår tids absolutt største bløff! Og blir brukt som påskudd for alle mulige skatter og avgifter! Og mange sluker dette rått, og særlig de unge og lettpåvirkelige, er nok en fordel å sette seg litt inn i materien, og å se bak alle løgnene.

– Dommedagsprofetier

Den nye klimaavtalen blir underlagt EØS-avtalens vanlige system for overvåkning og domstolskontroll. Dersom Norge ikke når utslippsmålene, risikerer Norge straff i form av krav om ekstra utslippskutt.

Den nåværende regjeringen har også bundet seg til Parisavtalens tilsvarende mål om kutt i klimagassutslipp på 40 prosent innen 2030.

Men til tross for regjeringen og miljøvernministerens klimakamp, er det mye som tyder på at mange er uenig i prioriteringen.

– Tror du på dette selv, Elvestuen? Etter 30 år med dommedagsprofetier og løgner det aldri ble noe av, skriver en person.

Under følger skjermdump av flere reaksjoner fra miljøvernministerens Facebook-side:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon