Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
annonse
annonse

En tidligere ansatt ved svenske Migrationsverket anklages for å ha delt ut 121 falske visum til afghanske migranter. 

Den uidentifiserte personen skal ha startet å jobbe for Migrationsverket rundt år 2005. Påtalemyndigheten mener imidlertid at han utførte kriminaliteten da han midlertidig arbeidet ved det svenske utenriksdepartementet. Dette rapporterer Aftonbladet.

Han fikk sparken fra sin stilling i Migrationsverket i 2017, etter at man i en utredning hadde funnet at han hadde modifisert ni avviste asylsøknader, slik at disse i stedet ble innvilgede, i tillegg til å godkjenne 14 søknader om visum, som skulle ha vært avviste. 

annonse

Les også: Migrationsverket i Sverige vil ikke utvise IS terrorister

Tre mistenkte

Aktor Arne Fors sier at mannen mistenkes å jobbe med andre i et potensielt smuglernettverk. To andre mistenkte er arrestert. Ingen av de to har jobbet ved Migrationsverket. 

annonse

– Den hovedmistenkte er mistenkt for grove overtramp, de andre for å ha hjulpet til med denne kriminaliteten. Det er 121 saker dette handler om akkurat nå, sier Fors til Aftonbladet. 

Hvorvidt den hovedmistenkte har mottatt finansiell kompensasjon for visumene er ennå uklart.

Aktivistiske formål

Det er ikke noe nytt at tjenestepersoner og andre profesjonelle forfalsker ulike dokumenter, med aktivistiske formål.

I 2017 ble flere franske leger og radikale innvandringsaktivister dømt for lignende anklager, etter at det kom frem at de hadde forfalsket medisinske dokumenter for å hjelpe asylsøkere med å bli i landet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon