Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

For bare noen få år siden var Gro Harlem Brundtland entusiastisk over hva IT-teknologi ga av muligheter til menneskeheten. Nå langer hun ut mot nettroll.

Uttalelsene fra den tidligere statsministeren og AP-lederen, falt da hun gjestet Anne Lindmos talkshow, som kommer på TV lørdag kveld. Det skriver NRK. Av de mange tingene som Brundtland snakker om, nevner hun blant annet hennes tap av tillit til teknologi.

Les også:Gro Harlem Brundtland: – Vi er i ferd med å miste kontrollen over hva folk blir fortalt

annonse

– Teknologien brukes til terrorisme, kriminalitet og spredning av hatbudskap. Og så får vi vel alle mer eller mindre sjokk, da vi i 2015-16 får Brexit og Trumps gjennomslag. Da ser vi hvordan dette er satt i system, dette er jo livsfarlig, sier Brundtland.

Hets også før i tiden

Hun forteller at også før i tiden var det hets, noe hun opplevde i form av stickers og «fæle artikler i avisene». I dag får politikerne imidlertid hetsen rett inn på mobiltelefonen, så den tidligere statsministeren mener at for å bekjempe dette, må man ha internasjonale avtaler om hva som ikke er akseptabelt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon