Kruger National Park, Sør-afrika. Foto av Jean-Francois Ducasse/imageBROKER/REX (9425188a)

En krypskytter ble trampet i hjel av en elefant, for så å bli spist av løver. Kun et kranie og et par bukser er igjen etter mannen.

annonse

En mistenkt krypskytter ble nylig drept av en elefant, og deretter spist av løver i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika, opplyser talsmenn for nasjonalparken.

Hendelsen skjedde ifølge CNN etter at mannen kom seg inn i parken forrige mandag, sammen med fire andre krypskyttere.

En elefant gikk «plutselig» til angrep på den påståtte krypskytteren, og drepte ham. De andre krypskytterne bar liket ned til veien slik at forbipasserende kunne finne det om morgenen. Deretter forsvant de fra parken, ifølge politiet.

Mannens familie ble varslet sent neste dag, og dro til stedet for å hente liket. De lyktes ikke, og prøvde på nytt et par dager senere, med hjelp fra politiet. Det var da de ifølge CNN oppdaget hva som var igjen av den døde krypskytteren. Indikasjoner funnet på stedet antydet at løver har fortært liket. Det eneste som var igjen var kraniet og et par bukser.

Les også: Volden i Sør-Afrika: Selv nasjonalhelter slipper ikke unna

Farlig å ferdes til fots

«Å gå inn i Kruger nasjonalpark ulovlig og til fots er ikke klokt, den inneholder mange farer, og denne hendelsen er et bevis på det», advarer den administrerende direktøren for nasjonalparken, som kondolerer til krypskytterens familie. Tre personer som var med på den ulovlige jakten ble arrestert forrige onsdag.

Kruger nasjonalpark er det største viltreservatet i Sør-Afrika. Nasjonalparken dekker ifølge Wikipedia et areal på 18 989 km², og strekker seg over 350 km fra nord mot sør og over 60 km fra øst mot vest. Innenfor nasjonalparkens grenser finnes omkring 1 982 plantearter, 512 fuglearter, 147 pattedyrarter og 120 reptilarter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.