Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Takket være en dyktig presse så har det igjen dukket opp svindel blant våre folkevalgte. Sist ute er Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal fra Arbeiderpartiet som har blitt politianmeldt for falske reiseregninger. I fjor var det Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari som ble tatt med buksene nede.

annonse

I Norge har vi etter min mening noe naivt som heter «systemet er basert på tillit». Uttrykket er godt kjent innenfor NAV-systemet – men undertegnede er redd for at omfattende uærlighet og griskhet har økt blant både Jørgen Hattemaker og Kong Salomo. Vi nordmenn er ikke så redelige som vi kanskje går rundt og innbiller oss.

annonse

Jeg har mistet tilliten til politikere – og særlig de som aldri har hatt normale jobber som deg og meg. Da tenker jeg på broilere som gjennom intern kursing, medlemskap, kameraderi, smisking og klikking har klatret oppover i systemet hvor målet er en fet lønn på Stortinget med frynsegoder som knapt tåler dagens lys.

Les også: Stortingets administrasjon anmelder Liadal

Ikke bare tjener toppolitikere godt – de lager i tillegg en masse ubehageligheter og problemer for vanlige folk. I Bergen hvor jeg bor har mange nå reagert kraftig mot de såkalte etablerte politiske partiene – som gjennom stadig nye bompengeprosjekter, forkledd som miljøtiltak – gjør livet surt for flere og flere, økonomisk sett. Et lite protestparti mot bompenge-politikken fikk nylig 17 % oppslutning i en meningsmåling utført av Bergens Tidende.

annonse
annonse

Det er valg til høsten. Bruk stemmen din – men gi den til noen som faktisk fortjener den. Sånn sett kan protestpartier o.a. være det eneste fornuftige valget.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.