/ AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE
Del

Provokative videoer, utklipp fra tegneserier og dataspill, subtile hatmeldinger: Radikale islamister lokker barn og ungdom på Internett.

Opplysningene kommer fra den tyske familieministeren Franziska Giffey (SPD), og er gjengitt i Bild Zeitung. Departementet utga forrige uke en rapport om islamismen i landet i 2018, som er utarbeidet av det føderale kompetansesenteret jugendschutz.net.

Med trendy design og provoserende uttalelser forsøker islamister å gjøre seg attraktive for unge mennesker, og oppmuntre dem til å dele eller «like» artikler.

Les også: Säpo: – Islamister utgjør den største terrortrusselen mot Sverige

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Statlige mottiltak

Generelt tilpasser islamistene sin propaganda til ungdommenes vaner, og prøver å lokke dem inn i deres verden, selv om de tidligere ikke har hatt kontakt med ekstremistiske grupper.

Gitt de risikoene som er forbundet med nettkanaler, vil de juridiske rammebetingelsene raskt måtte endres, mener den tyske familieministeren. Disse inkluderer sikre forhåndsinnstillinger i nettprat, lett tilgjengelige rapporterings- og hjelpesystemer, og klare aldersmerkinger. «Lærere og sosialarbeidere bør kjenne symbolikken til radikal islamisme, for å kunne identifisere problemer på et tidlig stadium,» mener han.

Les også: PST: Likheter mellom høyreekstremister og ekstreme islamister

Uenighet om aldersgrense

Men familieministeren fra det sosialdemokratiske partiet er likevel imot et forslag fra innenriksminister Horst Seehofer fra det bayerske kristendemokratiske partiet CSU, som åpner for at barn under 14 år overvåkes av det tyske sikkerhetspolitiet.

«Ethvert barn som beveger seg i et islamistisk miljø er først og fremst i fare selv. Det må være statens øverste mål å få barnet ut av denne situasjonen. Fokuset på statlig overvåkning må rettes mot de som påvirker barn og ungdom», understreker han.

Les også: Lokalavis avdekket reaksjonære holdninger i moskeer – angriper «høyreekstremister» i lederartikkel

I dagens lov er det satt en aldersgrense for lagring av data på 14 år. Det er denne aldersgrensen Seehofer ønsker å fjerne.


Del