Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
annonse

EU-land som ikke åpner sine grenser for ikke-vestlige innvandrere skal møtes med sanksjoner. Det mener Sveriges statsminister Stefan Löfven.

annonse
annonse

Ifølge svenskenes statsminister er det helt uakseptabelt at EU-land som Polen og Ungarn nekter å ta imot vilkårlige migranter. Löfven mener nemlig at EU-landene har et felles «ansvar» for innvandrere som har tatt seg til Europa på ulovlig eller irregulært vis.

annonse

Obligatorisk omfordeling

Nå går han i bresjen for å innføre sanksjoner mot EU-stater som ikke ønsker å åpne sine grenser for storstilt migrasjon. Det rapporterer Dagens Nyheter. 

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Den svenske regjeringen har lenge drevet på for å innføre en obligatorisk omfordeling av migranter i EU. En rekke medlemsstater har imidlertid motsatt seg det. Dette tar ikke motet fra statsminister Löfven. Han vil innføre obligatorisk masseinnvandring i unionen.

Les også: EU-kommisjonen: EU må begrense medlemsstatenes suverenitet for å stanse «populismen»

Sanksjoner

På spørsmål fra Dagens Nyheter om han kan tenke seg å innføre sanksjoner mot innvandringskritiske regjeringer, svarer Löfven følgende:

– Ja, det er jeg rede til å gjøre. For et sted må vi lande i å ta ansvar i felleskap, det kan ikke være en eller to eller tre land som lander i å ta ansvar i felleskap, det må vi hjelpe hverandre med.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.