Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
annonse

EU-land som ikke åpner sine grenser for ikke-vestlige innvandrere skal møtes med sanksjoner. Det mener Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Ifølge svenskenes statsminister er det helt uakseptabelt at EU-land som Polen og Ungarn nekter å ta imot vilkårlige migranter. Löfven mener nemlig at EU-landene har et felles «ansvar» for innvandrere som har tatt seg til Europa på ulovlig eller irregulært vis.

Obligatorisk omfordeling

annonse

Nå går han i bresjen for å innføre sanksjoner mot EU-stater som ikke ønsker å åpne sine grenser for storstilt migrasjon. Det rapporterer Dagens Nyheter. 

Den svenske regjeringen har lenge drevet på for å innføre en obligatorisk omfordeling av migranter i EU. En rekke medlemsstater har imidlertid motsatt seg det. Dette tar ikke motet fra statsminister Löfven. Han vil innføre obligatorisk masseinnvandring i unionen.

Les også: EU-kommisjonen: EU må begrense medlemsstatenes suverenitet for å stanse «populismen»

Sanksjoner

På spørsmål fra Dagens Nyheter om han kan tenke seg å innføre sanksjoner mot innvandringskritiske regjeringer, svarer Löfven følgende:

– Ja, det er jeg rede til å gjøre. For et sted må vi lande i å ta ansvar i felleskap, det kan ikke være en eller to eller tre land som lander i å ta ansvar i felleskap, det må vi hjelpe hverandre med.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.