Greta Thunberg. Foto: Michael Kappeler / dpa / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Greta Thunberg (16) har blitt et idol for mange unge mennesker med sine stadige protester mot påståtte menneskeskapte klimaendringer.

Fredag ble det demonstrert mot klimaendringene i den tyske hovedstaden.

«Fredagens demoer minner meg litt om den bibelske scenen til Jesu inntog i Jerusalem,» sa Koch på RBB-radio, ifølge Bild Zeitung. «For mange var Jesu inntog i Jerusalem en slags triumferende prosesjon for en folkehelt som hadde reist store forventninger hos folket, som hadde mange forhåpninger til forbedring,» uttalte erkebiskopen.

annonse

Greta Thunbergs budskap oppnår i våre dager en lignende effekt, mener han: «Mange av de unge demonstrantene som demonstrerer på fredager for klimaet på gaten, ser henne som et forbilde.»

Les også: NRK tier om de lyssky forholdene rundt klima-Greta

Trenger ekte profeter

annonse

Helt lik Jesus mener han likevel ikke at hun er, bare nesten.

– Det handler ikke om å gjøre henne til en «kvinnelig Messias» ved å sammenligne henne med Jesus fra Nasaret. Men vårt samfunn og vår kirke trenger fra tid til annen ekte profeter som påpeker avvik og foreslår løsninger, sier erkebiskopen.

Koch er ikke den eneste som har en tendens til å assosiere Gretas innflytelse med religiøse åpenbaringer. De Grønnes parlamentariske leder Katrin Göring-Eckardt sammenlignet Greta  med den kritiske profeten Amos, fra en prekestol i Duisburg i slutten av mars.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon