Nazist funnet? Filter Nyheters Harald Klungtveit klikker i vei. Foto: Kjell Erik Eilertsen
annonse
annonse

Harald Klungtveit bruker arbeidsdagen på å henge ut personer som ytrer seg i kommentarfeltet til Resett på sin egen twitter-profil.

Han står oppført som «redaktør» for den millionfinansierte nettsiden «Filter nyheter». En angivelig nettavis som for et par år siden hadde som mål å bli like store som VG da de startet opp.

For det stod ikke på finanser da den tidligere Dagbladet-journalisten bestemte seg for å bli redaktør av prosjektet der stikkordet var «kvalitetsjournalistikk».

annonse

I desember 2016 avholdt Styreleder og mediegründer Even Aas-Eng i Filter Media Norge AS en pressekonferanse der han jaktet millioner og beskrev ambisjonene slik:

– Det vi gjør nå er at vi rett og slett ønsker å prøve å bygge Norges neste store nyhetsnettsted. Vi mener at vi har knekt koden for å drive en lønnsom avis med fokus på kvalitetsjournalistikk. Vi har tenkt å hente inn ti millioner kroner for å kunne konkurrere med de store.

Medieflopp

Men «jakten» på det store er blitt til «jakten på Resett og de som kommenterer».

annonse

I en rekke «nyheter» har Klungtveit og sine ansatte satt av tid til å angripe blant andre Resett og deres aksjonærer under dekke journalistikk. Klungtveit har også kalt Resetts ansatte og de som har bidratt med støtte for rasister.

Les også: Mediefloppen Filter Nyheter

Harald S. Klungtveit.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det er ikke mange nyheter mediefloppen Filter Nyheter klarer å produsere daglig, men på Twitter er redaktør Klungtveit svært aktiv.

Han bruker mye tid på å ta skjermbilder av Resetts kommentarfelt for så å henge de ut på sin egen private twitter-profil.

Her er noen utvalg på hvordan han opererer på sosiale medier:

annonse

Jakten fortsetter

Den intense twitringen til Filter-redaktøren er trolig et resultat at det ikke gikk som planlagt etter pressekonferansen i 2016. Nettstedet sliter med å tiltrekke seg lesere og har kun litt over 50 000 innom nettsiden sin i løpet av en måned.

Men «jakten» på å henge ut Resetts kommentarfelt vil nok fortsette.

Les også: Filter Nyheter-redaktør slipper dådyrdritt han har fordøyet lenge

annonse

Harald Klungtveit ble i februar kåret til «årets stemme» av Natt og Dag med begrunnelsen at han «identifiserer og tilbakeviser feilaktigheter som presenteres som selvfølgeligheter av nettsteder som Resett, Human Rights Service og Document».

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon