Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Sveinung Rotevatn kan ha brutt loven i sin oppfordring til annonsører om å boikotte Resett, mener noen. Andre krever at han trekker seg som statssækretær.

Venstre-politikeren kom med en meget oppsiktsvekkende Twitter-melding onsdag, der han kontaktet to firmaer på Twitter og oppfordret dem om å slutte å annonsere hos Resett.

– Hvorfor dukker annonsene deres opp på Resett, (Firma) og (Firma)? Dette er virkelig ikke noe å støtte (indirekte) opp om, skrev statssekretæren.

annonse

Den «liberale» politikeren fulgte opp kommentaren med en påstand om at Resett er et useriøst nettsted, for å rettferdiggjøre boikott-oppfordringen.

Han la også til at han også kommer til å aksjonere mot nettsider som Steigan.no, dersom han ser annonser der.

annonse

Les også: Psykolog skryter av sabotasje: – Jeg twitrer til mange som har annonsert på Resett

Hør også: Dette var også tema på Redaksjonen Kommenterer ep. 4

– Grums

Twitter-meldingene har skapt et voldsomt raseri i Rotevatns kommentarfelt.

– Jeg har dermed stemt V for siste gang i mitt liv. Hvordan er det mulig å støtte en slik antidemokratisk aksjon? Trist at en statssekretær viser slike holdninger, skriver en person.

En annen ber Rotevatn trekke seg som statssekretær.

annonse

– Han bør beklage og gå av. Dette er grovt grums fra en politiker.

– Oppriktig spørsmål: Du arbeider for Regjeringen. Synes du dette er et bra initiativ? Er det slik vi som borgere skal forholde oss til media? Ett Statsstøttet. Ett pressestøttet. Ett aktivt motarbeidet. Er det fair, overfor velgerne, spør en person.

Tidligere justisministeren Per-Willy Amundsen i Frp reagerer også på den sittende statssækretærens uttalelser.

Han hevder Rotevatn er respektløs overfor andres meninger, og bidrar til å kneble ytringsfriheten.

– Dette viser et farlig tegn i vår samtid. Ytringsfriheten er under press. De som vil kneble den bruker stadig flere uredelige metoder for å stilne sine motstandere. Det viser et grunnleggende udemokratisk sinnelag, og manglende respekt for andres meninger, sier Amundsen til Resett.

Straffbart?

Boikott-aksjonen kan få alvorlige konsekvenser for Rotevatn. Ifølge lovdata.no kan det være straffbart å oppfordre til boikott.

– § 1.Med boikott mener denne lov en oppfordring, avtale eller liknende tiltak som for å tvinge, skade eller straffe noen tar sikte på å hindre eller vanskeliggjøre en persons eller virksomhets økonomiske samkvem med andre, skriver lovdata.

I kommentarfeltet til Rotevatns Twitter-melding hagler de negative kommentarene, uten at statssækretæren har svart på kritikken.

Her er et lite utvalg av hva folk skriver om pågående annonse-sabotasjen:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon