Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett

En psykolog raser mot Resett på Twitter. I et antall innlegg retter vedkommende seg mot selskaper som har hatt annonser vist hos Resett.

annonse

Karl Eldar Evang er psykolog og bosatt i Oslo. På Twitter har mannen henvendt seg til flere selskaper som har hatt annonser hos Resett, med generaliserte påstander om redaksjonen og spørsmål om hvorvidt det er riktig at deres annonser vises på siden. 

Henvender seg til annonsører

Kampanjen later til å være relativt omfattende. Evang har blant annet henvendt seg til Toyota Norge, NorgesEnergi, BN Bolig, Sparmax, Notar, NLA Høgskolen, Høyskolen Kristiania og Høyskolen i Molde.

Les også: Psykolog dømt for seksuell omgang med pasient

Hittil later det til at flere av selskapene har svart på Evangs spørsmål, og at noen har gjort det klart at de ikke ønsker at deres annonser vises hos Resett.

– Det nytter å si fra til annonsører på Resett. Nå har også #Notar Eiendom sagt at de skal ordne opp! Det har også @BN_Bolig , @NorgesEnergi, @HiMolde gjort, skriver han på Twitter.

Støtte

Shoaib Sultan i Antirasistisk senter, som tidligere har omtalt homofili som en synd, har også støttet kampanjen åpent på Twitter. Ifølge ham er Resett et ekstremistisk nettsted. 

– Private aktører bestemmer selv, men jeg må si jeg synes det er bra om flere trekker sine annonser fra Resett. Det å ikke ønske å bli koblet til et ganske ytteliggående (sic) og ekstremistisk nettsted er stort sett et sunnhetstegn, mener jeg, skriver MDGs tidligere ordførerkandidat.

Les også: Advokat kritiserer Antirasistisk Senter: Resett har ingenting i en rapport om nynazisme å gjøre

Resett har kontaktet Karl Eldar Evang for en kommentar. Han har foreløpig ikke besvart forespørselen. Dermed er det ennå uklart hva som er årsaken til Evangs rasende utfall mot Resett.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.