Karin Andersen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Etablerte politikere med makt har gått til krig mot Resett-annonsører på Twitter.

Resett har i løpet av de siste dagene rapportert om at flere mer eller mindre profilerte aktivister bruker sosiale medier til å presse selskaper til å fjerne sine annonser hos Resett.

Les også: Resett-lesere svarer med boikott av bilfirma etter fjerning av annonser

Statssekretær Sveinung Rotevan kontaktet personlig to firmaer han hadde sett annonsere på Resett, og hengte dem ut på sin egen Twitter-profil.

Rotevatn fikk imidlertid massiv kritikk for sin sabotasjekampanje, og enkelte følgere skrev at de hadde stemt Venstre for siste gang.

Nå har en annen person som er med på å styre Norge kastet seg inn i kampanjen.

Karin Andersen (SV) påstår i en post på Twitter at Resett er rasistisk, og truer med å boikotte de som annonserer i avisen.

– Ingen knebler noen. Dette handler om å sponse et rasistisk nettsted. De kan skrive det de vil, men jeg vil ikke handle med noen som støtter dem. De får drive på med sitt uten mine penger og jeg handler med de jeg vil eller, skrev hun til en person som mente det var smålig av venstreaktivister å kneble meningsmotstandere.

Les også: SV-politiker mener regjeringen er for norsk

Påstanden om rasisme gjorde folk sinte.

 Jeg liker forbrukermakt. Jeg liker ikke at det brukes for å kneble eksistensgrunnlaget for meningsmotstandere. Dessuten er påstanden om rasisme din. De er ikke dømt for rasisme. Kanskje klarer vi å få dem dømt en dag, men inntil det skjer er det bare en påstand, svarte en person på Andersens kommentar.

Diskusjonen kom etter at Twitter-profilen KSteigan hevdet at han hadde vært i kontakt med Jysk, som hadde lovet at de ville fjerne annonser fra Resett.

Venstreaktivisten twitret deretter et bilde, der han viste frem en kvittering på at han nylig hadde handlet hos Jysk

Resett har kontaktet Jysk for en kommentar. De har foreløpig ikke besvart forespørselen.

22.juli

Også den tidligere AUF-lederen Eskil Pedersen har sagt sin mening om annonseboikotten.

– Jeg var bekymret for min og AUFeres sikkerhet etter 22.juli.Heldigvis slipper den følelsen tak ettersom tiden går. De gangene Resett har skrevet om meg og andre kjenner jeg på den følelsen igjen. Så: Selfølgelig skal folk få bruke sin forbrukermakt. Gjør det med god samvittighet, skriver han på Twitter.