Helge Lurås er redaktør for nettavisen Resett. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Den siste uken har flere store selskaper droppet Resett. Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) er blant dem som oppfordrer annonsører til å trekke annonsene sine fra nettstedet.

Dette er ikke våre ord, de stammer fra NRK.

Det pågår nå en kampanje på Twitter. Firmaer kontaktes med dårlig skjulte trusler om negative konsekvenser for omdømmet om deres annonser fortsetter å vises hos oss. Av frykt eller feighet, trekker mange seg.

annonse

Det er de samme kampanjene som har blitt ført mot våre aksjonærer.

Selvfølgelig taper vi inntekter på dette, og det går igjen utover antallet journalister vi kan ansette, og hvordan vår beskyttelse mot dataangrep for eksempel blir.

Les også: Karin Andersen (SV) truer Resett-annonsører med boikott, nekter å handle med de som støtter «rasister» 

annonse

Politikerne er noen hyklere. Et fåtall, som Per-Willy Amundsen (Frp), tør å ta oss og mediemangfoldet i forsvar. Foreløpig er det tyst fra statsminister Erna Solberg, hun vil trolig ha oss bort også. De vil ha lydige norske medier å forholde seg til.

Les også: Per-Willy Amundsen om Rotevatns oppfordring til annonseboikott av Resett: – Venstre har lenge vist sin intoleranse og dobbeltmoral

Det er bare en ting å si, og det er at det er dere, folket, som må sørge for at vi kan bevare uavhengigheten og dekke verden på en måte som ikke gir oss frykt for at annonsører trekker seg. Vi har nå innført tre nivåer av «Resett-medlemskap» for de som blir abonnenter og støtter oss med en månedlig eller årlig innbetaling.

Og det er ikke så fryktelig mye som skal til. Hvis vi kan klare å få 5000 av dere lesere til å bli betalende abonnenter, så er vi i mål økonomisk. Da kan vi gi blaffen i hvor mange som boikotter oss, sprer usannheter om det vi gjør og ønsker å fjerne oss som aktør i medie-Norge.

Og vi har 500.000 lesere innom i løpet av en måned.

Ja, klarer vi ikke 5000 abonnenter fra en slik lesermasse, tar vi det egentlig som et signal om at folk er enige med Sveinung Rotevatn som på Dagsrevyen sa at det Resett driver med er «samfunnsnedbrytende virksomhet» og helst bør bort. Petter Stordalen er av dem som lydig følger politikernes oppfordring.

annonse

Så dere leser meg rett. Dette er en utfordring – til dere. Tegn medlemskap, og bli en av de som redder Resett fra boikotten som nå er i gang.

Dere finner andre måter å støtte oss på her.

Resett Vipps 124526

Vår bankkonto er 1503.94.12826.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon