Foto: Valentin Wolf/imageBROKER/REX

Antall mordforsøk er blitt doblet i løpet av ti år i England og Wales, ifølge en nylig statistisk analyse. 

annonse

Mordraten har økt med 16 prosent over de siste ti årene, men sjefskonstabel Dave Thompson for politiet i West Midlands advarer for at økningen hadde vært enda kraftigere dersom ikke det var for at den medisinske hjelpen ved nødstilfeller også er blitt sterkt forbedret. Dette rapporterer iNews.

– Om vi ser ti år tilbake, ville vi antagelig se flere mord i noen av de gruppene mordforsøk vi ser. Jeg tenker det er bemerkelsesverdig hva vi ser at folk overlever med, sier Thompson.

Les også: Innvandreres misbruk av unge jenter fortsetter i Storbritannia

1000 mordforsøk i 2018

En analyse basert på tall fra det nasjonale statistikkbyrået Office for National Statistics (ONS), utført på oppdrag fra opposisjonspartiet Labour, avslører at antall mordforsøk har økt med hele 99 prosent mellom 2010 til 2011 og 2018. 

1000 mennesker opplevde å bli forsøkt myrdet i fjor, ifølge the Sun.

Mørketall

Selv disse tallene kan være underdrivelser, ettersom mange kriminelle som utsetter andre for potensielt dødelige skader kan blir tiltalt for alvorlige, kroppslige skader, snarere enn mordforsøk.

– Den økende voldelige kriminaliteten er sjokkerende og klar, men Toryene lever i fornektelse. Statsministeren fortsetter å hevde at det ikke er noen forbindelse mellom hennes politikutt og de sterkt økende nivåene av voldelig kriminalitet, sier Labour-leder Jeremy Corbyn om tallene. 

Les også: Britiske soldater brukte bilde av Jeremy Corbyn som blink

Masseinnvandring

Britisk-fødte gjengmedlemmer i London, der hvite briter nå er i mindretall, kan medgi at masseinnvandringen har hatt en direkte påvirkning på den sterkt økende volden. En uttrykte det slik til Evening Standard:

– I de siste ti årene, siden somalierne og kongoleserne kom til London, har de lært oss et helt nytt nivå av vold. Når de sa: «Jeg skal knuse deg», ville vi gutta rope «hva mener du?», og de ville bare dra ut et blad og stikke deg i brystet. Det har økt farten og voldsnivået for oss britisk-fødte gutta. Vi måtte bevæpne oss for å beskytte oss selv. Det skapte en oppadgående spiral, fortalte den kriminelle. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.