Demonstrasjon mot groomingskandelene og medias taushet. PHOTO BY PENELOPE BARRITT/REX/SHUTTERSTOCK
annonse
annonse

Ni menn, som voldtok og misbrukte to tenåringer i Bradford i Storbritannia, er dømt til fengselsstraffer. De fleste må sone i rundt 20 år.

Jentene var 14 år da mennene begynte å bruke alkohol, narkotika og vold for å utnytte dem seksuelt.

Det er BBC som skriver om saken. Storbritannia har hatt store problemer med liknende saker tidligere. Og det ser ikke ut til å at man har fått slutt på problemet. Nå som tidligere: Samtlige av de dømte har utenlandsk ikke-vestlig bakgrunn.

annonse

Les også: Rotherham-gjeng mishandlet og voldtok ungjenter fordi de var «enkle mål»

De ni ble dømt i Bradford Crown Court for 22 lovbrudd, inkludert voldtekt og for å fremme barneprostitusjon.

Systematisk misbruk i flere år

Under rettsaken som det nå er falt dom i, kom det frem at flere av de dømte var truende og voldelige og brukte alkohol og narkotika. Den første av de tiltalte som møtte jentene i 2008 var Basharat Khaliq. Han tok de to 14 år gamle jentene med til en bensinstasjon og kjøpte vodka til dem. I de følgende årene ble jentene misbrukt systematisk, og brukt som prostituerte av menn som besøkte Khaliq.

annonse

Les også: Storbritannias verste groomingskandale eksponert – hundrevis av unge jenter voldtatt og misbrukt gjennom 40 år

Det har vært mange liknende saker tidligere i Storbritannia, som Resett har skrevet om. Mange av dem har vært knyttet til byen Rotherham

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon