Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
annonse
annonse

Opp til om lag 1000 barn og unge i byen Telford i Storbritannia kan være skadelidende i det som er landets verste overgrepsskandale. Gjengene har forgrepet seg på jenter helt nede i 11-årsalderen.

Voldtektshelvetet i Telford skal ha pågått i hele 40 år. Jenter på 11 år og eldre har blitt lokket vekk fra sine familier, de er blitt dopet, slått og voldtatt i en epidemi som fortsatt pågår, ifølge ofrene.

The Mirror har foretatt en 18-måneder lang undersøkelse der det fremkommer at sosialarbeider på 90-tallet kjente til overgrepssakene, men at det tok et helt tiår før politiet begynte å undersøke saken.

annonse

Det er også kommet for en dag at ansatte i byens administrasjon anså de mishandlede barna som prostituerte og ikke som offer og at myndighetene har unnlatt å notere seg detaljer på gjerningsmennene av frykt for å bli stemplet som rasistiske. Gjengene som misbruker jenter over hele landet blir i britisk presse omtalt som asiater, men det er allment kjent at det fremst dreier seg om pakistanere.

Et offer forteller at politiet forsøkte å stanse henne fra å finne ut hvorfor gjerningsmennene ikke ble tiltalt.

Telfords kvinne i Parlamentet, Lucy Allan fra det konservative partiet, har krever en offentlig oppvask og sier avsløringene i the Mirror er “ekstremt alvorlige og sjokkerende”.

Dino Nocivelli, en advokat som spesialiserer seg på overgrep mot barn, sier at de fornærmede fortjener en opprydning.

annonse

– Disse barna ble behandlet som seksuelle varer av menn som utførte den frastøtende mishandlingen. De overlevende fortjener at dette undersøkes. De trenger å vite hvordan overgrepene kunne pågå så lenge og hvorfor så mange gjerningsmenn aldri har blitt straffeforfulgt, sier han.

The Mirror har snakket med flere av ofrene for den grufulle mishandlingen. De anklager minst 70 menn for overgrepene og sier at voldelige voldtekter fortsatt pågår i byen.

– Natt etter natt ble jeg tvunget til å ha sex med flere menn i ekle takeaway-restauranter og skitne hus. Jeg ble gravid to ganger og tok to aborter. Bare timer etter jeg hadde terminert svangerskapet for annen gang ble jeg tatt med av en av mine overgripere for å bli voldtatt av flere menn, sier en av jentene.

Fem jenter skal også ha mistet livet i tragedier koblet til mishandlingen. Lucy Lowe ble drept sammen med sin søster og mor, da 26 år gamle Azhar Ali Mehmood satt fyr på huset deres.

Vicky Round ble misbrukt av gjenger som fikk henne avhengige av crack da hun var 12 og avhengig av heroin da hun var 14. Hun døde av overdose da hun var 20.

annonse

Politiet og lokale myndigheter bedyrer nå at de grufulle forbrytelsene fra nå av er første prioritet. De hevder at alle rapporter om seksuell utnyttelse av barn vil bli tatt “ekstremt alvorlig”.

– Håndtering av disse grusomme krenkelsene er første prioritet for politiet i Telford og vi har ikke bare økt antallet politibetjenter for å håndtere denne type kriminalitet, men vi bruker også alle ressurser og all teknologi vi har tilgjengelig for å tiltale enhver sol forgriper seg på barn, enten overgrepet fant sted i dag, i går eller for tiår siden, sier sjefskonstabel hos politiet i West Mercia.

En talsperson for administrasjonen i Telford understreker at dette dreier seg om “grufull, ondskapsfull kriminalitet”.

– Dette er et problem i hele Storbritannia og har vært det i lang tid. Telford vil bli kontrollert i en nasjonal CSE-gjennomgang. Vi ønsker dette velkommen. Alle etater vil fortsette å samarbeide tett om dette og det forblir vår topp-prioritet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon