Foto: Privat
annonse
annonse

En vandal rev i stykker gatemaleriet av Julian Assange i Bergen lørdag ettermiddag. 

Resett rapporterte tidligere lørdag ettermiddag at en gruppe aksjonister forsøke å ta ned et maleri av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, malt av gatekunstneren AFK.

Nå har imidlertid en person revet bildet i stykker. Opplysningene får Resett fra personer som befinner seg på stedet.

annonse

Ville la bildet stå

Aksjonistene hadde bestemt seg for å la bildet stå der det er, etter at kunstneren uttalte at han ønsket at det ikke skulle tas ned.

– Nå har vi hørt fra TV 2 ar kunstnerne ikke ønsker at maleriet skal tas ned. Da tok vi det til etterretning, så nå blir det værende, etter ønske fra kunstneren, sa frilansjournalist Kristian Eik til Resett, like før nyheten om vandaliseringen kom.

annonse

Formålet har hele veien vært å bevare kunsten inntakt. Om de hadde tatt ned bildet var planene å auksjonere det bort, og å donere pengene til Resett og WikiLeaks, for å fremme pressefrihet.

– Prosessen var veldig vanskelig. Vi hadde i bakhodet hele veien at maleriet kunne bli ødelagt underveis. Faren er jo fremdeles at det kan bli tagget ned. Vi vil fremdeles bevare bildet, men hensynet til kunstneren veier tyngst.

Les også: Græsvik glad etter Assange-pågripelsen, omtaler seg selv som en «kvalitetsbevisst journalist»

Hærverk

Nå ser det imidlertid ut som om det toget allerede er gått.

Straks etter dette siste intervjuet med Kristian Eik, kommer nyheten om at en person skal ha kommet til stedet og revet bildet i stykker. Det er ennå ikke kjent hva som er motivet for vandalismen, eller om vedkommende er pågrepet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Foto: Privat
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon