Illsint og hevnlysten. Advokat Jon Wessel-Aas sparer ikke på kruttet når han beskriver Resetts lesere. Foto: NTB scanpix

Kjendisadvokat Jon Wessel–Aas går til voldsomt motangrep mot Resett etter avslørende artikkel.

Langfredag la Wessel-Aas ut en twitter-melding der han harselerte med Resett og hvilke annonser som vises i avisen.

– Endelig har Resett funnet en match mellom annonsør og bloggens identitet, skrev Wessel-Aas og la til skjermbilde som viste annonsen til datingssiden Rampetepiker.no.

Som de fleste andre aktører hos Google Ads bruker rampetepiker.no «retargeting annonsering», som betyr at dersom du har besøkt deres hjemmeside, vil annonsene deres dukke opp også på andre nettsider du besøker.

Wessel-Aas kan dermed ha fått opp annonsen Rampetepiker.no på bakgrunn av sin egen søkerhistorikk på Internett.

Flere påpekte dette overfor advokaten.

– Du må ha overraskende lite kompetanse på Internett. Annonser har ingenting med Resett å gjøre, men kommer opp som forslag til DEG og ikke Resett. Søk på en by og du vil få annonser om hotell og fly i område på no time. Hvorfor du får opp rampete jenter vet du nesten best selv, skrev en person i kommentarfeltet.

– Kloakkrotter

Resett publiserte en artikkel om twitter-meldingen fra Wessel-Aas som gikk viralt på sosiale medier.

Saken har gjort advokaten rasende. I en ny uttalelse på det sosiale mediet kaller han Resetts lesere for «kloakkrotter».

– Ja, ja. Nå har bloggerne Helge Lurås og Lars Akerhaug tømt ut litt mer flytende fôr til kloakkrottene sine igjen. Det bidrar sikkert til at alle de seriøse annonsørene som har svartelistet Resett, angrer, skriver han.

I kommentarfeltet er det flere som reagerer på ordvalget til Wessel-Aas uten at det har ført til at han har slettet meldingen.

Det voldsomme angrepet mot Resetts lesere kommer kun en måned etter at en 72 år gammel kvinne i Bergen Tingrett ble dømt for hatytringer for å ha kalt skribent Sumaya Jirde Ali en «korrupt kakerlakk».

Advokat Wessel-Aas benekter ikke at meldingen om at leserne var kloakkrotter kom fra hans Twitter-konto. Han skriver på SMS at han ønsker følgende tilsvar publisert:

– Jeg leste det på internettet et sted, og da er det vel sant, er det ikke? Ikke har jeg sett det motbevist heller.

Resett er ikke i stand til å verifisere advokatens sinnstilstand da dette svaret ble sendt.

Les også: Resett er 28 prosent mot målet