Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk mener mediedekningen av Israel har blitt bedre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk mener mediedekningen av Israel har blitt bedre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk refses av kjendisadvokat Brynjar Meling, etter å ha kritisert statssekretær Sveinung Rotevatns oppfordring til annonseboikott.

Regjeringen virker å være dypt splittet hva gjelder Sveinungs Rotevatns utspill på Twitter, der han henvendte seg til selskaper som har hatt annonser vist hos Resett.

– Hvorfor dukker annonsene deres opp i Resett (firma, firma)? Dette er virkelig ikke noe å støtte (indirekte) opp om, skev han til to firmaer som hadde reklame i avisen.

annonse

Stortingsrepresentantene Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen (Frp) har langet ut mot statssekretæren, etter den omstridte Twitter-meldingen.

– Hva gjelder Venstre og Rotevatn; det er hverken mitt parti, eller min statssekretær. Venstre har lenge vist sin intoleranse og dobbeltmoral. Derfor overrasker det ikke, sa Amundsen i et intervju med Resett etter boikott-oppfordringen.

annonse

Twitter-krangel

Også Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk er kritisk til Rotevatns utspill.

– Det kan da umulig være en statssekretærs oppgave å mene noe om hvor annonsører bør annonsere eller la være å annonsere. Dette var svært skuffende av Rotevatn, skrev han på Twitter.

– Jeg mener mye om mange samfunnsspørsmål. Inkludert hvem som finansierer ulike politiske bevegelser. Hvorfor er det problematisk? spurte Rotevatn i et svar tilbake.

– At en representant for den norske regjeringen prøver å ramme en mediekanal økonomisk, er meget alvorlig etter min mening. Da går man inn på mediefrihetens og ytringsfrihetens område på en måte som den utøvende makt ikke skal gjøre, svarte Selbekk.

Les også: Dagen-redaktør kritiserer lisensfinansierte NRK etter Trump-angrep

– Grums

annonse

Kritikken mot Venstre-politikeren gjorde at advokat Brynjar Meling kastet seg inn i debatten.

I et svar til Selbekk hevder kjendisadvokaten at Selbekk løper Resetts ærend.

– Du kan umulig være en redaktør for den kristne avisa Dagen å løpe et grumsete, fremmedfiendtlig nettsted som Resett, sitt ærend, skriver han på twitter.

Meling er mest kjent for å være forsvarsadvokaten til Mullah Krekar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon