Illustrasjonsbilde. Photo by Franck Patrick/Action Press/REX
annonse

Siden onsdag morgen har politiet i ni tyske delstater gjennomført razziaer mot landsomfattende islamistiske nettverk, som i hovedsak støtter Hamas.

Hele 90 eiendommer i Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Hamburg, Hessen, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz og Schleswig-Holstein er ransaket de siste dagene.

Ifølge Berliner Zeitung antas det at organisasjonene tilhører det ekstremistiske miljøet. Det skal ha vært gitt økonomisk og propagandistisk støtte til Hamas, som både USA, Israel og EU har klassifisert som en terroristorganisasjon.

annonse

Les også: Rasende egyptere til Hamas: Vi rører ikke lillefingeren for å hjelpe dere

Imot grunnleggende verdier

– De som støtter Hamas under dekke av humanitær hjelp, ignorerer grunnleggende verdibeslutninger i grunnloven vår, sier den den tyske innenriksministeren Horst Seehofer (CSU).

annonse

– Det diskrediterer også engasjementet fra de mange hjelpeorganisasjonene som har forpliktet seg til nøytralitet under vanskelige forhold, legger han til.

Under det siste palestinske opprøret i perioden 2000 til 2002, tok Hamas på seg ansvaret for angrep mot sivile israelske mål som restauranter, diskoteker og busser. Under de siste årene har organisasjonen rost terrorister på Vestbredden, og hyllet dem som martyrer.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse