Statsadvokat Trude Antonsen bekrefter at tiltalebeslutning er oversendt tingretten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 40-årene med bakgrunn fra kultur og medier er tiltalt for flere voldtekter og for seksuell omgang med en person under 16 år. Han nekter straffskyld.

Tiltalen er tatt ut av Oslo statsadvokatembeter. Den omfatter flere voldtekter ved at mannen skal ha utført seksuelle handlinger med kvinner som enten sov eller var ute av stand til å motsette seg dette fordi de var beruset.

Dette skal ha skjedd både i mannens bolig i Oslo, på hoteller og på en festival der han jobbet.

annonse

– Forholdene i tiltalen er begått i perioden 2005 til 2014. Politiet startet etterforskning i saken etter anmeldelse i 2015, sier statsadvokat Trude Antonsen i en pressemelding.

Kulturprofil

Mannen er tidligere omtalt som «kulturtopp» og har hatt lederstillinger i ulike deler av mediebransjen og kulturlivet.

Tiltalen omfatter også seksuell omgang med en person under 16 år. I tillegg må mannen svare for tiltalepunkter om besittelse og bruk av MDMA, kjent som ecstasy.

Ifølge Nettavisen ble mannen i desember siktet for voldtekt av 13 kvinner, mens tiltalen omfatter åtte voldtekter og det ene tilfellet av seksuell omgang med en person under 16 år.

annonse
Kjenner seg ikke igjen

Fire anklager er dermed henlagt, påpeker mannens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre, overfor Nettavisen.

– Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld, han kjenner seg ikke igjen i anklagene slik de er blitt fremsatt, og synes det er vanskelig å forstå at det er tatt ut tiltale før etterforskningen er ferdig, sier Myhre.

Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen representerer fem av dem som anmeldte mannen, skriver VG. To av anmeldelsene er henlagt, og hun vil se nærmere på disse.

– Jeg vil vurdere i samråd med mine klienter om det skal sendes inn en klage til Riksadvokaten, sier Bohinen.

Har anmeldt kvinner

Den nå tiltalte mannen har tidligere anmeldt åtte kvinner for falsk eller uriktig forklaring.

annonse

– Etterforskningen av anmeldelsene er ikke ferdig behandlet hos politiet, men det er naturlig å se de to sakene i sammenheng ut fra bevisbildet, sier politiadvokat Hilde Strand til VG.

Tiltalen mot kulturprofilen er oversendt Oslo tingrett, men det er ikke fastsatt noe tidspunkt for hovedforhandling.

Les også: Tidligere sjefredaktør i NATT&DAG etterforskes for en rekke voldtekter

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon