Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Erna Solberg sier hun ønsker Resett «underlagt presseetikken».

Vi mener selv at vi er det og forholder oss med selvjustis til Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Men hun vil ha oss inn i «presseverdenen». Det innebærer Redaktørforeningen.

Som de fleste vet, søkte jeg i fjor, innlevert søknad i april 2018. Den ble avslått i september.

annonse

Jeg søkte nettopp for at Resett skulle kunne klages inn for PFU etter at Presseforbundet endret reglene i februar. Men et enstemmig styre i Redaktørforeningen avslo likefullt.

De hadde sine tre begrunnelser. I uttalelser til pressen ble det uttalt fra daværende leder Harald Stanghelle at de ikke så bort fra et mulig medlemskap senere.

Les også: Nå vet alle hvor vi står

annonse

Jeg er enig med statsministeren. Det er bedre at vi blir en del av den formelle «presseverden». Etter vår mening er det en myte at vi ikke forholder oss til presseetikken. Men da kan jo våre kritikere også få prøvd oss for etablissementets egen domstol, PFU. Så får vi heller se.

Det vil først og fremst være en fordel for de vi skriver om, da de vil få adgang til å få en uavhengig gjennomgang av vår journalistikk, uten nødvendigvis å måtte trekke saken til retten.

Jeg står står rede til å søke opptak i Redaktørforeningen når det måtte være. Men det er kun åtte måneder siden de ga avslag, og initiativet må være avklart hos oss begge.

Gir imidlertid styret i Redaktørforeningen et signal om at det er ønskelig, søker vi på nytt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon