Rudy Giuliani og president Donald Trump er gamle venner. Her avbildet på Trumps golfklubb i Bedminster. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Trump-administrasjonen ønsker å sette i gang en etterforskning av flere personer som er knyttet til den såkalte «Russiagate»-etterforskningen mot Trump.

Ifølge Fox News, vil Det hvite hus se nærmere på flere personer knyttet til etterforskningen rundt den påståtte sammensvergelsen mellom Russland og presidentkampanjen til Donald Trump.

Trumps støttespillere ønsker å undersøke alt fra FBI-tjenestepersonene som jobbet med etterforskningen, til allierte av Hillary Clintons kampanje under presidentvalgkampen i 2016.

annonse

– Alle disse tingene kommer til å bli undersøkt og mer, sa president Trumps advokat, Rudy Giuliani, under TV-programmet «Fox & friends» på onsdag.

Parallelle etterforskninger

I etterkant av offentliggjøringen av Mueller-rapporten, har allierte av den amerikanske presidenten begynt å rette fokus mot mindre kjente episoder om påståtte ulovligheter knyttet til etterforskningen av Donald Trump.

Les også: «Russiagate» – Trumps kamp mot FBI og det amerikanske justisdepartementet

annonse

Demokratene, på sin side, forsetter å forfølge påstandene om at president Trump aktivt hindret Mueller-etterforskningen av ham. Det er uvisst om de kommer til å gå videre med anklagelsene.

Ukraina

Giuliani har nå gjenåpnet et republikansk-ledet initiativ om å undersøke om visse demokrater samarbeidet med ukrainske tjenestepersoner for å «grave opp dritt om Trump-kampanjen» i 2016.

En 2017-undersøkelse foretatt av Politico konkluderte med at ukrainske tjenestemenn ikke bare offentlig forsøkte å undergrave Trump ved å stille spørsmål om han var egnet til å være president, men også jobbet bak kulissene for å hjelpe Clinton-kampanjen til valgseier.

Politico fant blant annet ut at den ukrainske regjeringen hadde samarbeidet med en konsulent for Demokratene for å finne informasjon som kunne undergrave Trumps kampanje – inkludert å gå etter Trumps tidligere valgkampformann, Paul Manafort, for forbindelser til Russland.

annonse

– Hold øye med Ukraina!, sa Giuliani.

«Ulovlig innblanding» 

I forrige måned kom det frem av et lekket lydopptak at en høytstående ukrainsk tjenesteperson innen antikorrupsjonsarbeid innrømte å ha hjulpet Clinton-kampanjen til å avdekke informasjon rundt Paul Manafort. En ukrainsk domstol fastslo senere at denne episoden «utgjorde en ulovlig innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016».

Les også: Demokrater i Senatets etterretningskomité bekrefter: – Ingen sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland

Ifølge Giuliani etterforsker nå Ukraina Hillary-kampanjen og den påståtte konspirasjonen mellom Demokratene og utenlandske agenter for å påvirke presidentvalget i USA i 2016.

– Påstanden om at Demokratene samarbeidet med ukrainske tjenestemenn for å avdekke informasjon for å skade Trump-kampanjen og hjelpe Clinton-kampanjen må undersøkes, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon