Ungarns statsminister Viktor Orbán. Foto: AP / NTB scanpix

Viktor Orban og hans kristeligdemokratiske parti Fidesz knuser de øvrige ungarske partiene i en meningsmåling i forkant av neste måneds valg til EU-parlamentet.

annonse

En fersk meningsmåling, gjengitt i About Hungary viser at det går mot en brakseier for det kristeligdemokratiske og nasjonalkonservative regjeringspartiet til den islam- EU, – og innvandringskritiske ungarske statsministeren.

Blant samtlige av de spurte svarer 36 prosent at de vil stemme på Fidesz ved EU-valget. Teller man bare med de som sier de vil avgi stemme, og tar vekk «hjemmesitterne», kommer Orbans parti til å oppnå et valgresultat på 54 prosent, viser målingen.

Les også: Orban og Salvini vil vinne EU-valget, Macron er hovedfienden

Jobbik nummer to

Jobbik, et parti til høyre for Orbans parti, vil få 14 prosent og bli det nest største partiet ved valget, mens sosialistene kommer haltende bak med kun 10 prosents oppslutning til den sosialistiske alliansen Párbeszéd.

Den ferske meningsmålingen er foretatt av meningsmålingsinstituttet Századvég i tidsrommet 10. og 21. april med en tilfeldig valgt utvalg av 1000 voksne.

Det forrige parlamentsvalget i Ungarn ble avhold i april 2018. De gjorde Orban også et brakvalg og fikk et resultat på 48,5 prosent, mens Jobbik fikk 19,6 prosent. Valget resulterte i at Orbans parti fikk over 2/3 av representantene i den ungarske nasjonalforsamlingen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.