Redaksjonssjef i Resett Lars Akerhaug ble grovt hetset under NRK-debatten torsdag av en Venstre-politiker. Foto: Skjermbilde NRK.
annonse
annonse

Midt under den direktesendte debatten om Resett på NRK, valgte en politiker i Venstre å skrive at Lars Akerhaug er en «søppeldunk».

Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) måtte torsdag kveld forsvare sine påstander i NRK Debatten om hvorfor han mener at Resett er hatefulle og en kampanjeblogg, som ikke kan kalle seg selv avis.

Rotevatn mente seg personforfulgt av Resett etter at nettavisen skrev artikler om hans kampanje for å få fjernet annonser hos Resett.

annonse

Harald Klungtveit fra Filter Nyheter var også invitert. Den tidligere journalisten mente at Resett drev personforfølgelse av folk på venstresiden, og begrunnet dette med at Resett har omtalt skribenten Sumaya Jirde Ali i sterke ordlag i meningsinnlegg.

Det var også argumentasjonen til Sofia Rana, som hevdet Resett sprer hat.

Les også: Sveinung Rotevatn bløffet på direkten, hevdet Resett aldri har tatt kontakt

annonse

– Kloakkrør

På sosiale medier var det mange som ytret seg under den direktesendte debatten.

På Twitter under hashtaggen #NRKDebatt var meningene delte. Flere støttet Resett, og synes det var trist at en statssekretær deltok i annnonse-sabotasjen.

Men leder for Frogner Venstre, Tore Walaker, var av en annen oppfatning. Han benyttet anledningen til å komme med grove karakteristikker av Lars Akerhaug.

– Resetts Lars Akerhaug: Du er en søppelunk. Et stinkende kloakkrør. Tidligere kommunist, nå representant for den motsatte siden. Har aldri lest Resett, og kommer heldigvis heller ikke til å lese denne kampanjebloggen, skrev Walaker.

Twitter-meldingen er ennå ikke slettet.

– Vask munnen din

annonse

Sveinung Rotevatn og Venstre, som har angrepet Resett for å ikke gi tilsvar i saker, har ikke besvart Resetts henvendelser om de grove karakteristikkene. Heller ikke Tore Walaker har besvart våre henvendelser.

Under kommentaren til Venstre-lederen var det mange som reagerte på personhetsen mot Resetts redaksjonssjef.

– Jeg leser ikke Resett, og reagerer negativt på mye av det de skriver. Det du gjør nå, med dine personkarakteristikker er ille. Det gagner ingen, og aller minst deg selv, om du ønsker å bli tatt seriøst, skrev en kvinne.

Her er andre kommentarer:

annonse

 

Resetts Lars Akerhaug kommenterte utspillet slik:

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon