Statsekretær Sveinung Rotevatn. Foto: Skjermbilde NRK TV
annonse
annonse

I Debatten på NRK torsdag kveld måtte statsekretær Sveinung Rotevatn forsvare hvorfor han oppfordret norske firma å slutte å annonsere i Resett.

Rotevatn henvendte seg til to firma som hadde fått vist reklamer i Resett og mente de burde trekke annonsene.

Les også: Venstrevelgere har fått nok: – Har stemt Venstre for siste gang!

annonse

Som følge av den oppsiktsvekkende boikott-oppfordringen skrev Resett artikler som viste Rotevatns twitter-meldinger. Statsekretæren klaget deretter på at avisen hadde skrevet tre kritiske saker uten å ta kontakt.

Da Rotevatn var gjest i NRK Debatten for å diskutere sin egen twitter-kampanje mot Resett, fortsatte han å hevde at Resett aldri har tatt kontakt og at han blir «personforfulgt».

annonse

– Resett har skrevet over 25 artikler om meg den siste uken. Ikke en gang har de spurt meg om en kommentar. Ville NRK ha gjort det? Klassekampen, Dagsavisen, eller noen andre gjort det? Det er bare politiske kampanjer som holder på slik, ikke journalister, sa Rotevatn.

Beklager ikke

Men det stemmer ikke at Venstre-politikeren ikke har blitt kontaktet av Resett.

Før påske ble Rotevatn kontaktet av Resett og det ble deretter laget sak av kommentarene han ga nettavisen på epost.

Rotevatn brukte denne påstanden ved flere anledninger i NRK-debatten i sin diskreditering av Resett som nettavis, noe som faktisk er helt usant.

Overfor Resett hevder Rotevatn selv at han aldri har bløffet.

annonse

– Resett skrev tre artikler om meg, uten å ta kontakt. Inkludert en der det ble insinuert at jeg har brutt straffeloven. Det var først da jeg twitret nettopp dette at Resett tok kontakt og lurte på om jeg ville kommentere. Dette ble publisert som en egen sak, ikke som del av de kritiske artiklene mot meg. Etter dette har Resett publisert ytterligere 35 artikler om meg, uten å be meg om kommentar. I den grad jeg skal beklage noe er det derfor at jeg underdrev antallet artikler Resett har publisert om meg uten kommentar, sier han til Resett.

Avslutningsvis i den direktesendte NRK-debatten sa statssekretæren at det var fint å debattere Resett i NRK slik at ulike meninger kom til ordet, men at dette ikke er tilfelle i Resett.

– Det vi gjør her nå er utenkelig for Resett. Her står ulike folk som mener ulike ting og får ordentelige spørsmål der alle får komme til ordet. Det er journalistikk, sånn er det ikke hos Resett, det er ren politisk kampanje og det bør de vedkjenne, sa Rotevatn til flere hundre tusen NRK-seere.

Sårt tiltrengt aktør

Resett er en av få medier i Norge som gir en plattform til meningsinnlegg på ytre venstre og ytre høyre fløy.  Rotevatn har blitt tilbudt å skrive kommentarer i Resett, men har foreløpig ikke valgt å takke ja.

En av de som er uenig med Rotevatns beskrivelser av Resett er Farjam Movafagh som i en kronikk i NRK skrev at avisen er en sårt tiltrengt medieaktør.

– Jeg ser derfor på Resett som et veldig sårt tiltrengt aktør. De sørger for at meninger som ellers ikke slipper til i offentligheten, blir eksponert. Flere av disse meningene deles av store grupper. Noen til og med av flertallet av kongeriket Norges innbyggere, skrev Movafagh.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon