Sveinung Rotevatn Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) nekter å ta selvkritikk og har ingen formening om velgere som rømmer partiet på grunn av boikott-oppfordring.

Kritikken har haglet både i sosiale medier og i Resetts kommentarfelt etter at det ble kjent at Sveinung Rotevatn oppfordret annonsører å fjerne annonser fra avisen.

«Trekk deg», «Du er udugelig og en skam for demokratiet», «Hva i allverden er det du driver med?!», var noen av reaksjonene.

annonse

Statssækretæren har blant annet kalt avisen et «makkverk» og en «kampanjeblogg» som kun er ute etter å sverte andre.

Les også: SV-politiker truer Resett-annonsører med boikott

Det startet da Rotevatn kontaktet to aktører som hadde annnonsert i Resett. Politikeren hengte annonsørene ut på sin egen twitter-profil i håp at de fjernet annonsene.

annonse

– Jeg har stemt Venstre for siste gang, var en av tusenvis av kommentarer på Internett etter den oppsiktsvekkende boikott-oppfordringen.

– Kjenner ikke velgerne

Resett har fått flere meldinger fra sinte Venstre-sympatisører som skriver at de nekter å stemme på et parti som er i mot ytringsfriheten.

Da Resett publiserte flere saker som gjenga det Venstre-politikeren hadde skrevet på sosiale medier, så Rotevatn rødt.

– Som følgje av denne tweeten har Resett no skrive tre (!) kritiske artiklar om meg det siste døgnet. Utan å spørje meg om ein einaste kommentar. Det seier vel i grunn det meste om at dette ikkje er eit mediehus, men ein kampanjeblogg. Som er mest opptatt av seg sjølv, twitret han.

Resett tok derfor kontakt med Rotevatn og ba han utdype hvorfor han mener Resett er en «kampanjeblogg».

annonse

– At Resett publiserer tre artikler med direkte angrep på meg, uten å ta kontakt, er et av mange eksempler på at Resett ikke driver med journalistikk, men kampanjevirksomhet. Det er Resett i sin fulle rett til å gjøre, men da kan man ikke forvente at folk ser på det man driver med som journalistikk, skriver statssekretæren i et svar på epost.

Les også: Norske politikere vil stoppe Resett – tegn medlemskap for bekjempe deres sensur

På spørsmål om hva han mener om Venstre-velgere som har meldt seg ut i protest etter boikott-oppfordringen virker politikeren likegyldig.

– Jeg vet ikke hvem som har meldt seg ut eller ikke meldt seg ut av Venstre som følge av artiklene dere har skrevet om meg. Men det er i hvert fall ikke noen som jeg vet hvem er.

– Dobbeltmoral

Rotevatn har ikke bare fått hard medfart av sine egne velgere. Frp-politiker Per-Willy Amundsen mener han er intolerant over sine meningsmotandere.

annonse

– Hva gjelder Venstre og Rotevatn; det er hverken mitt parti, eller min statssekretær. Venstre har lenge vist sin intoleranse og dobbeltmoral. Derfor overrasker det ikke, sa Amundsen i et intervju med Resett.

Rotevatn ønsker imidlertid ikke ta kritikken innover seg og sier den tidligere justisministeren er den siste til å snakke siden han har boikottet avisen iTromsø.

Han legger også til at sabotasjen er gjort for å hindre at Resett tjener penger.

–Det eneste jeg har gjort er å gjøre annonsørene oppmerksomme på at de dukker opp å deres sider via google ads, og der med bidrar til å finansiere Resett. Den informasjonen kan de gjøre hva de vil med, sier Rotevatn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon