Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Kundene elsket pølsevognen på Brønshøj Torv i København. Nå er det imidlertid slutt, etter at den kvinnelige eieren ble sjikanert. 

Beslutningen ble ikke tatt på grunn av manglende omsetning, tvert imot, men på grunn av gjentagende sjikane og trakassering fra en guttegjeng i området. Guttene krevde nemlig at det kun ble solgt halalprodukter fra pølsevognen. De mente at det ikke skulle selges svinekjøtt i området. Dette rapporterer Berlingske.

– Når jeg stod alene i pølsevognen kom denne guttegjengen forbi og ropte all verdens sjofelheter til meg. De ville blant annet av meg at jeg skulle erstatte svinekjøttet med halalkjøtt – og at jeg kunne proppe grisene opp et visst sted, fortellerer eieren til lokalavisen 2700-netavisen.

annonse

Les også: Scandic Hotel Norge tilpasser seg islam: – Det stemmer at vi prøver å unngå svin

Flyttet

Hun ønsker å være anonym, av frykt for represalier, og forteller at hun har flyttet langt vekk fra Brønshøj. 

annonse

– De smet kanonslag inn under pølsevognen, og startet motoren, og sånn var det. Jeg fatter ikke, det er kommet så vidt, men annerledes må jeg bare konstatere, at løpet er kjørt med hensyn til den uheldige utviklingen i samfunnet. Det er blitt verre og verre, og nå er det for sent å gjøre noe med det. 

Samlingssted 

Den lille forretningen hadde blitt et samlingssted for mange i lokalmiljøet, og den kvinnelige eieren er derfor svært ulykkelig over at hun ble tvunget til å stenge.

– Helt ærlig gjør det meg vondt at det skulle ende slik, for min pølsevogn utviklet seg nemlig til å bli et samlingssted for blant annet ensomme, som det er mange av i Brønshøj. Flere fant hverandre her, og det ble knyttet nye venn- og bekjentskaper, forteller hun. 

Les også: Skrev masteroppgave om muslimske kvinners bevegelsesmønster på Grønland i Oslo: – Hvor lenge skal man vente på at kulturforskjellene viskes ut?

Urovekkende scener

annonse

Hun observerte en del urovekkende scener i løpet av den siste tiden i pølseboden. 

– For eksempel så jeg en dag en eldre mann komme ut fra toalettet på torva, og da de unge fikk øye på ham, begynte de å kaste stein etter ham. Det var rystende, forteller hun, og legger til:

– Stein var riktignok ikke deres eneste kasteskyts. Disse gasspatroner, de renner og inhalerer, ble også brukt som kasteskyts.

Kvinnen er sjokkert over utviklingen, og later til å klandre danske politikere.

– Jeg er dypt rystet over at alle de her tingene i samfunnet får lov til å utvikle seg sånn, uten at politikerne har gjort det som skal til. Men det er jo ingen som tør, og derfor går det som det går, sier hun. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon