Mange folk som går på Karl Johan. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Resett er uten tvil det medium i Norge som er best på ytringsfrihet og det frie ordskiftet. I Debatten på NRK gjorde redaksjonssjef Lars Akerhaug en fremragende jobb, men vi ser også at Sveinung Rotevatn bløffet da han sa han aldri hadde blitt kontaktet for tilsvar eller samtidig imøtegåelse.

Derfor kan det være et godt forslag legge til §13 i Resett-plakaten som kan lyde følgende:

– Resett kjemper for det frie ordskiftet. Derfor oppfordrer vi de som omtales i artikler på Resett om å skrive et tilsvar med sine perspektiv. Tilsvar til artikler lenkes i de opprinnelige artiklene. De som omtales oppfordres også til å delta i kommentarfeltet under den aktuelle artikkelen. Resett vil fremheve disse kommentarene.

annonse

Les også: Så mange knivstikkinger i Oslo at det knapt er noen nyhet lenger

Resett skal være tøffe i det offentlige ordskiftet, og makthavere skal alltid være klare for ubehagelige spørsmål. Likevel er det veldig bra at Resett har en redaksjonssjef som også er ydmyk for kritikk. Her presenterte Akerhaug en god balanse.

Det at NRK har en fremragende debattleder som Fredrik Solvang er strålende nyheter for en opplyst debatt, og kanskje er dette et paradigmeskifte for hvordan mange i hovedstrømsmediene forholder seg til Resett.

I Debatten så vi også at Vebjørn Selbekk kom med kjærkommen støtte til Resett, samtidig som han kritiserte Resett for å ikke alltid være klare på at de som omtales har tilsvarsrett. Målet til oss Resettere må være å sette dagsorden, og derfor må Resett være nøye med å tilby alle som omtales og kritiseres om å delta i debatten.

Dette var en meget bra debatt. Vi kjører på videre for å sette dagsorden.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon