Lov å hate? Rødt-leder Moxnes forsvarer partikollega etter grove beskyldninger. Foto; NTB scanpix
annonse
annonse

Rødt-leder Bjørnar Moxnes påstår at Resett sprer hat, i en Twitter-melding.

I 2017 da Resetts redaksjonssjef Lars Akerhaug var ansatt i Minerva, skrev han en artikkel om Rødt-politiker Kari Kristensen, som kom med et voldsomt angrep mot politikere etter at høyresiden vant valget.

– Fy faen som jeg forakter alle som har stemt på V og Krf, fordi de har fuckings sørga for fire nye år med RASISTER i regjering, skrev hun og la til at de som kritiserte henne var «hvite menn over 50».

annonse

Les også: Venstre-tillitsvalgt hetset Lars Akerhaug under NRK-debatten: – Du er en søppeldunk, et stinkende kloakkrør!

 

annonse

Kritikk

Utbruddet førte naturligvis til kritikk blant folk som hadde stemt frem de såkalte «rasistene».

Hun fikk tilsendt private meldinger på Facebook og tok deretter skjermbilde av personene med fullt navn, og hengte dem ut på Twitter.

Da Akerhaug var gjest i NRK Debatten torsdag kveld, som handlet om Resett, dro Rødt-politikeren frem den to år gamle Minerva-saken.

– Måtte slette forrige tweet for å sladde et uskyldig barn. Men sånn så altså inboxen min ut etter at Lars Akerhaug hadde skrevet en sak om meg på Minerva, som deretter havna hos Resett, skrev hun og la ved skjermbilder.

annonse

«Hatefulle» kampanjer

Kristensen har ikke tatt selvkritikk for å ha beskyldt regjeringen for å være rasister.

Hennes partileder Bjørnar Moxnes svarte på Twitter-meldingen, og knyttet Resett til Minervasaken og de hatefulle meldingene hun fikk.

annonse

Moxnes mente at saken i Minerva var en bekreftelse på at Resett bedriver «hatefulle» kampanjer.

– Resett utvider ikke meningsmangfoldet men innskrenker det ved å prøve å kneble folk som er uenige med dem gjennom hatefulle personkampanjer. Veldig viktig at kneblingskampanjen møter motstand fra folk som Kari Kristensen og Sofie Rana!

 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon