Bilder fra overvåkningskamera, skjermbilde fra video.

Tilsynelatende helt uprovosert går tre ungdommer til angrep på en hjemløs mann og mishandler han med bokser av hardplast, ifølge Aftonbladet.

annonse

Ifølge statsadvokat Anders Tordai handlet det kun om tidsfordriv:
– Det var den kveldens sysselsetting.

Hendelsen på Rinkeby T-banestasjon ble fanget av overvåkningskamera. Filmen viser at en av ungdommene stanser en mann som kommer gående, og innleder en samtale. Så tar en av ungdommene uprovosert opp en plastgjenstand og går til angrep. De to andre deltar også i mishandlingen

Hjemløs

Den mishandlede mannen hører hjemme i Marokko, og har til tider bodd på gaten. Han er ifølge broren psykisk syk. Politiet har ikke fått tak i den fornærmede etter hendelsen.

Allikevel dømmes de tre ungdommene for mishandling. Straffen ble tilsyn og oppfølging av sosiale myndigheter, såkalt «ungdomsvård». Dette til tross for at to av ungdommene også sto tiltalt for to brutale ran som skjedde kort tid etter denne mishandlingen.

Les også: Svensk politi: Kriminaliteten i Sverige er som hentet fra en krigssone

Sammenheng

Stadsadvokat Tordai mener retten burde sette sakene i sammenheng:

– Det skjer på kveldstid, på samme sted, ensomme personer angripes bakfra og det er snakk om ganske mye vold, de får bankkort frastjålet og tvinges til å oppgi koden, så tar man ut pengene i minibanken.

Men retten sa nei, da de mente det ikke var tilstrekkelig bevis for at det var samme gjerningsmenn.

Ungdommene på sin side benekter alle anklager, og har nektet å gi forklaring til politiet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.