Venstres Sveinung Rotevatn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Det har kommet kritikk mot Resetts metoder den siste tiden. Visstnok skulle det ikke være journalistikk, men politiske kampanjer.

De andre mediene driver imidlertid også politiske kampanjer. Det ligger i journalistikkens natur. Man forfølger noen saker og ikke andre. Man innhenter uttalelser for å få frem poeng, ofte de man selv sympatiserer med.

Antallet artikler Resett skriver om visse saker og personer blir brukt som argument for at vår virksomhet skulle skille seg fra de etablerte medienes journalistikk. Og vi kan være pågående. Men det skyldes også at vi griper fatt i saker som ikke følges opp av andre. Vi må derfor gjøre jobben med å få det på den nasjonale agendaen på egenhånd.

annonse

Vi tar også tak i personer og uttalelser som har tendert å ha en motstandsløs «rød løper». Og sjokket de opplever ved å få et kritisk fokus på seg kan nok oppleves som en kampanje.

Resett er ikke et hvilket som helst medium. Vi gjør noen ting med mer brodd og utholdenhet og kan være fandenivoldske. Det er kanskje noe nytt i Norge. Men det er viktige samfunnsspørsmål vi setter disse metodene inn mot.

Kritikken mot metodene våre ønsker vi velkommen. Det er tross alt en diskusjon som kan løftes ut av den moralideologiske «fordømmelsen» av oss som har dominert til nå i de etablerte mediene.

annonse

Når det gjelder Rotevatns kritikk mot manglende tilsvar, har vi dokumentert at han fikk tilbud om tilsvar og at vi også publiserte hans kommentarer. Forøvrig er det en misforståelse at man skal ha tilsvar på sine egne uttalelser. Det er når det fremmes kritikk fra andre at man bør få mulighet til å uttale seg.

Les også: Sveinung Rotevatn bløffet på direkten, hevdet Resett aldri har tatt kontakt

Her kan vi bli flinkere, men det gjelder også en rekke andre medier. Når det gjelder meningsartikler, er det ytterst sjelden at noen norske aviser tar kontakt med de som blir kritisert. Min erfaring er at det kun er Medier24 og Utrop som faktisk tar kontakt per epost til de som blir gjenstand for meningsartikler. Senest denne uken har Dagbladet skrevet to egne meningsartikler om Resett uten å kontakte oss. Søndag publiserte VG en tekst med sterk kritikk av Resett, uten at vi har blitt kontaktet av redaksjonen.

Les også: Fredrik Græsvik påstår Resett-skjermbildet er fake, men her er videobeviset

Forøvrig er det selvsagt slik at de som blir omtalt i Resett har krav på å få sine tilsvar publisert. I motsetning til mange andre aviser vil vi normalt ikke be om at slike innlegg blir forkortet, men publisere i full lengde. Det er et stående tilbud vi har gjort godt kjent. Det gjelder også Sveinung Rotevatn. Men han har så langt ikke sendt oss en eneste tekst.

Vi venter i spenning, Sveinung. Eposten du kan benytte er [email protected]

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon