Sjefredaktør Gard Steiro. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Det var i forbindelse med to intervjuer der det fremkom #metoo-påstander. Men disse ble avvist av komiker Ørjan Burøe.

VG beklager at Ørjan Burøes versjon ikke fremkom tydelig nok i artikkelen.

– VG presiserer at det er intervjuobjektets opplevelser og påstander som gjengis i artikkelen, og at vi ikke hadde tilgang til eller har sett de konkrete meldinger intervjuobjektet viser til i saken. Burøe mener disse forholdene ikke medfører riktighet, skriver VG og beklager også et annet intervju.

annonse

Les også: #Metoo i Sverige: Journalistene ble aktivister

– Den 23. mars 2019 publiserte VG et portrettintervju med Elina Krantz i VG Helg og på VG+, hvor vi siterer Krantz på at Ørjan Burøe – på grunn av hans oppførsel overfor flere kvinner – skal ha fått en advarsel av henne, og at hans avtale med Stand Up Norge/Latter ble sagt opp. VG har ingen skriftlig dokumentasjon for disse forholdene.

– I forkant av publisering har Burøe fastholdt at denne fremstillingen ikke er riktig, og at avtalen mellom dem aldri ble sagt opp, eller at en advarsel ble gitt. VG beklager at opplysningene likevel ble publisert uten forbehold, da vi ikke hadde tilstrekkelig dokumentasjon.

Det er VG selv som skriver dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon