Fly av typen Four Pilatus PC-7 fra den sveitsiske luftfartsstyrken flyr over parlamentsbygningen i landets hovedstad Bern, 17. juni 2016. Foto: REUTERS/Ruben Sprich
annonse
annonse

Ifølge ny statistikk har flere innvandrergrupper fra ulike land i Sveits over 50 prosent andel som lever på ulike velferdsordninger. 

Data innsamlet og publisert av Sveits’ føderale statitsikkbyrå og Statssekretariatet for migrasjon viser at blant innvandrergrupper fra ulike land, er det somaliere som på langt nær som forbruker velferdstjenester mest. Dette rapporterer 20 minuten. 

83,7 prosent av somalierne i landet lever på offentlige bidrag. Flere andre nasjonaliteter er imidlertid også sterkt belastende for det sveitsiske bidragssystemet, og har andeler som lever på velferd på over 50 prosent. Eksempelvis lever 54,7 prosent av eritreere på velferd. Det samme gjør 54 prosent av angolanerne i landet.

annonse

Les også: FNs generalsekretær om migrasjonsavtalen: – Industriland trenger mer innvandring for å overleve

Flittige sveitsere

Disse tallene står i sterk kontrast til statistikken hva gjelder sveitsiske statsborgere. Kun 2,3 prosent av sveitserne er avhengige av offentlige overføringer. 

annonse

Visse innvandrergrupper har imidlertid enda lavere andel på velferd. Kun 0,6 prosent av de japanske innvandrerne i Sveits lever på offentlige midler.

Barneflokker

Bachir Gobdon, fra en somalisk organisasjon, sier at store barneflokker kan være noe av årsaken til at særlig somaliere lever på velferd i så høy grad.

– For eksempel, jobber de i hotell- og serveringsbransjen, der lønningene er lave. En familie som har syv barn, for eksempel, kan ikke leve på det, sier Gobdon. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon