VG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Statssekretær Sveinung Rotevatn oppfordret ikke bare annonsører til å boikotte Resett, han beskyldte også nyhetsformidleren for å være en politisk kampanjeblogg som ikke driver med journalistikk under debatten i NRK.

Rotevatn fikk også støtte av programleder Fredrik Solvang som kjørte tøft mot Resetts redaksjonssjef, Lars Akerhaug, med spørsmålet om det er vanlig å navngi personer offentlig som trykker liker på en kommentar.

Hvor vanlig det er kan vel diskuteres, men hvis Solvang og Rotevatn tror at det kun er Resett som har gjort det og med det mener at dette ikke har noe med journalistikk å gjøre, så vil de få seg en overraskelse nå.

annonse

Resett kan nemlig fortelle at VG gjorde nøyaktig det samme, ja faktisk gikk de enda lenger, for nøyaktig 4 år siden. Det var under den verste stormen med migranter som kom til Europa. VG likte dårlig alle de som kommenterte og var kritiske til dette.

Den gang ansvarlig redaktør, Torry Pedersen, uttalte i en artikkel om dette temaet, følgende i VG:

– Kommentarfeltene under artiklene i VG leses av titusenvis av mennesker, og da har du aktivt oppsøkt den offentlige arena. Da er det legitimt å konfrontere deg med dine standpunkter.

VG spør så seg selv:

annonse

– Det vi har gjort her er ikke så veldig vanlig, å ringe folk som kommenterer i kommentarfeltene. Hvorfor har vi gjort det?

– Dette er personer som med fullt navn har gått inn i en løpende politisk debatt og gitt uttrykk for standpunkter som i hvert fall jeg mener er relativt inhumane, og da er det helt relevant når man engasjerer seg i politisk debatt å få spørsmål om man står inne for dette, hva man bygger resonnementene på og få de utfordret, sier VG-redaktøren og utdyper:

– Jeg mener det må bli slutt på at man skal beskytte folk som kaster seg helt frivillig inn i politisk debatt om betente spørsmål. De skriver jo under med fullt navn, så da er det helt legitimt å ringe dem og spørre hva de egentlig mener.

Daværende generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, hadde dette å si til spørsmålet om det er greit å skrive som kommentar «bare la dem drukne».

– Det viktige er at dette er meninger som fins i Norge og innenfor den velgermassen politikerne har. Jeg syns den første samtalen du hadde med Åse, jeg tror den kunne gått rett inn i en lærebok for hvorfor vi har ytringsfrihet. Hun svarer egentlig, hvis du ser det teoretisk, veldig godt for seg. Hun sier at det jeg skrev i går, det var riktig i går. Nå har jeg fått mer informasjon, nå mener jeg ikke det lenger. En av grunnene til at vi har ytringsfrihet er at vi skal få en opplyst samtale, sa hun.

annonse

Redaktøren i VG avsluttet med følgende:

– Nå er det de som mener at vi slipper til et for vidt spekter, og i en kommentar er det foreslått at kommentarfeltene bør stenges permanent. I utgangspunktet er jeg enig med Kjersti Løken Stavrum. Det er utrolig viktig å få disse synspunktene fram i offentligheten, det er kun gjennom levende debatt at vi kan klare å flytte standpunkter, sier Torry Pedersen.

Så mye har altså forandret seg på 4 år, eller er det bare fordi Resett har kommet på banen og at det ikke lenger er et politisk korrekt gammelmedium som VG, som gjør det?

Bergens Tidende er en av de som har kjørt hardt mot Resett for å offentliggjøre navn på dommerne som dømte en 70 år gammel kvinne for noe de mente var en hatytring. «Korrupt kakerlakk», var ordene hun brukte. Men de samme dommerne dømmer ikke kjente advokater og politikere for å kalle Resett og deres redaksjon, samt leserne for «kloakkrotter» eller «søppel»?

Det er kanskje på tide at en del av denne snørrhovne makteliten går i seg selv før de dømmer andre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon