Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg. Foto: Stefan Rousseau / PA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FNs naturpanel la mandag fram en skremmende rapport om at én million arter er utrydningstruet. Greta Thunberg (16) mener det burde skapt flere overskrifter.

– En FN-rapport konkluderer med at én million arter er truet av utryddelse på grunn av menneskelig aktivitet, og at naturødeleggelser truer menneskeheten. Likevel er ikke dette toppnyheten, skriver den svenske klimaaktivisten på Twitter.

Les også: FN-rapport: Naturødeleggelser like alvorlig som klimaendringer

annonse

Thunberg mener at så lenge det fortsetter på denne måten, og mediene ikke «tar ansvar», har vi «ingen sjanse». Hun etterlyser også medieomtale av at CO2-nivået i atmosfæren var på rekordhøyt nivå 3. mai, da det ble målt hele 415 deler per million (ppm) på Mauna Loa.

Naturpanelets første hovedrapport tegner et dystert bilde av utviklingen, og konkluderer med at menneskers utnyttelse av naturen i økende grad går på bekostning av naturens evne til å gi oss mat, energi og materialer i fremtiden.

Les også: NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Ifølge Thunberg er det bare én svensk nyhetsavis som hadde nyheter fra FN-panelets rapport på forsiden tirsdag, og det var i en liten tittel nederst på siden.

annonse

Onsdag mottar Greta Thunberg og Natur og Ungdom Fritt Ords pris for 2019. Prisen er en ytringsfrihetspris og Fritt Ord begrunner tildelingen med at klima- og miljødebatten er en usedvanlig tøff samfunnsdebatt å delta i, der aktivister møter motstand av mange slag.

Les også: Greta Thunberg vil bruke prispenger til søksmål mot Norge

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon