Raymond Johansen, her fotografert med miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG). De er begge forelsket i bomringen, som de selv slipper å betale for. Foto: NTB Scanpix
Byrådsleder i Oslo kommune Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Marie Berg under MDG landsmøte i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg skal være konkret: I Oslo må du ha to eller flere biloppstillingsplasser på din «egen» tomt. Tomten som banken ofte eier mesteparten av og kommunen regulerer. Det finnes ingen hjemmel som gir fritak fra det. En MDG-politiker vil nå at du skal betale skatt for noe som er umulig å ikke ha, om du vil «eie» noe.

Om du påklager bestemmelsen, for eksempel om du vil bygge på huset eller sette opp et annet bygg på tomten «din», så blir resultatet at en ny søkeprosess verdt nord for 8000 kroner må påbegynnes. Ja, du må betale for den prosessen som ble skrinlagt også. Selvsagt.

Man skal ha to parkeringsplasser foran sitt hjem i Oslo! Sånn er det bare. Hører dere MDG?

annonse

Denne MDG-politikeren er bosatt på Grünerløkka i Oslo. Han mener at private parkeringsplasser bør det betales skatt for. Han kan ikke kjenne lovverket. Han forstår heller ikke hverdagen til folk han skal hjelpe som politiker, noe som egentlig er jobben til en politiker.

I MDG jobbes det iherdig for å avskaffe privatbilen i Oslos sentrumsområder. Byen stenges for innkjørsel. Skal du dit må du ha god råd og et rolig sinnelag. Om tre uker slås tellerverket på i nye bomringer inn og ut av byen. Reisverkene står der allerede. Om du vil være litt fri og «global» – la oss si at du vil dra på et kjøpesenter i nabokommunen, et som er nærmere enn det nærmeste i kommunen din (hadde spart luften for C02) så må du betale for det.

Tilbake til tomten: Om du vil bygge et miljøvennlig glasstak over deler av den, kanskje et drivhus på din «egen» organisk dyrkete tomtejord, et på 36 kvadratmeter, tilsvarende to biloppstillingsplasser, så går ikke det hvis 24 prosent av tomtearealet allerede er brukt opp. Det vil si, hvis du har et vanlig hus på tomten.

Da smaker det ekstra godt å skatte til kommunen for biloppstillingsplassene du må ha, selv om du ikke har bil.

annonse

MDG-politiker Andreas Stråbø Normann vil som sagt at folk skal skattlegges for sine private parkerings- og gårdsplasser. Normann står oppført på MDGs valgliste for bydel Grünerløkka. Dette sier han: – Det staten kan gjøre, og som definitivt bør gjøre, er å la parkering skattlegges som alle andre goder. Jeg forstår at det er litt komplisert, som er motargumentet som ofte er benyttet, men årets nye regler med skatt på bonuspoeng mm. viser at det ikke trenger å være et hinder.

Det er i og for seg greit at fanatikere ikke kan se andre menneskers verd. Det er en demokratisk rett de har. Men når de får med seg et fallende Ap i byråd, et som omfavner hva som helst for å ha makt, så smaker blandingen spy.

En gang skilte Ap seg fra kommunistiske krefter. Noe de stolt har poengtert. Nå binder de seg til de totalitære kreftene, som var de desperate atomer i en flau dans omtrent ti på stengetid i baren. Baren der det bare er forrykte.

MDG ønsker at vi alle skal bo i blokk, drikke kaffe på «unike» kafeer og sykle til jobb. Heil Stalin!

Les også: MDG vil erklære miljø- og klimakrise i Trøndelag

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon