i partiet Rødt, Marie Sneve Martinussen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rødt mener at et samarbeid mellom Rødt og Senterpartiet ville bidratt til en sterkere posisjon i viktige saker.

annonse

– Vi mener at det er et opprør på gang i befolkningen mot en del store både reformer og avtaler der Senterpartiet og Rødt står veldig på linje, mens Ap er uenig, sier Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen til Nationen.

Les også: Formuleringer om pamper og revolusjon er klar for behandling under Rødts landsmøte

Marie Sneve Martinussen er 1. nestleder i partiet Rødt, som har landsmøte til helgen. Hun mener Senterpartiet har mye å vinne på å erkjenne interessefellesskapet mellom de to partiene.
– Vi ser at et samarbeid mellom Rødt og Senterpartiet ville bidratt til en sterkere posisjon i viktige saker som EØS og foretaksmodellen i helsevesenet, politireformen og ikke minst kraftpolitikken. Jeg har merket meg at Senterpartiet flere ganger har sagt at det ikke er naturlig å samarbeide med Rødt, men vi mener vi i flere viktige saker er enige, og der vil Senterpartiet og Rødt kunne bidra til en sterkere motstand mot et Ap som dessverre ikke er på linje med pårørende i befolkningen for tiden, sier Martinussen til avisen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.