Partisekretær i Moderaterna, Tomas Tobé. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Nå vil det svenske høyrepartiet Moderaternas kandidat til EU-parlamentet ha en langt tøffere europeisk innvandringspolitikk.

I flere år har Sverige forsøkt å tvinge alle EU-land til å motta asylsøkere, og det svenske høyrepartiet Moderaterna førte Europas mest liberale innvandringspolitikk i regjering.

Tomas Tobé er Moderatenes toppkandidat til det kommende EU-valget. Ifølge Aftonbladet mener han at medlemslandene i fremtiden ikke trenger å motta en eneste asylsøker dersom de ikke selv vil. Som ris bak speilet vil han imidlertid bruke EUs budsjett: «I så fall bør disse landene ikke være store mottakere av tilskudd», sier han.

annonse

I flere år har EU-landene kranglet om asylpolitikken. Den tøffeste uenigheten har vært om hvordan asylsøkerne som er kommet seg til Middelhavslandene skal fordeles mellom medlemslandene. Flere land i mellom- og øst Europa, som Ungarn og Polen, ønsker ikke å akseptere noen asylsøkere sendt til dem.

Foreslår reform

På sikt vil den svenske høyrepolitikeren løse problemet gjennom en reform, som innebærer at migranter må søke asyl ved Schengens ytre grense.

annonse

«Hvis du har rett til asyl, må du få beskyttelse i Europa, men hvis du ikke har det, bør du ikke ha rett til å komme inn. I dag får vi mange mennesker som bor i skyggemiljøer i Sverige og Europa», sier han.

Les også: Sverigedemokraterna dropper EU-motstanden

«Sverige er fortsatt det sjette største mottakerlandet når det gjelder befolkning, selv etter at vi har strammet inn vår innvandringspolitikk. For oss er det ekstremt viktig å utvikle en felles innvandringspolitikk som til slutt betyr lavere innvandring til Sverige», legger han til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon