Oslo 20110521. Thomas Hylland Eriksen i samtale under åpningen av idéfestivalen på Blinderen, Universitetet i Oslo lørdag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
annonse
annonse

Akademia og islam har en ting til felles: De har en forestilling om verden, en som er mye viktigere enn den verdenen de lever i.

For akademikere flest ender det med skral salmesang de ikke hører under kistelokket. Om de faktisk skulle høre den sure og menneskelige sangen så vil de ikke ha noe av det, for da har de tatt feil. Skulle mennesket ha en ubeskrivelig ånd? Gud forby!

Ekte akademikere tror jo ikke på noe annet enn at alle andre skal ha frihet til å tro på hva som helst, slik at de selv, akademisk, kan beskrive det som «egentlig» skjer. Fanatikere av alle slag er deres subjekter. Om alle var akademikere så hadde ingen hatt noe å skrive om. Da hadde vi bare skult på hverandre, men uten empiriske bevis for at andres skul på en kollega var den moralsk sett høyeste misbilligelse.

annonse

Likevel er det akademia som forflytter sin verdensanskuelse. Islam beveger seg ikke. 1400 års empiri tilsier det. Shari-Amen!

Vitenskapen er i flukt. At subjektet Islam ikke beveger seg er interessant. Legemet, muligens fra himmelen, utviser trass, dogmatisk vilje, Asperger, Alzheimer i ung alder, eskapistiske evner ut over enhver logisk forstand og darwinistisk overlevelsesinstinkt – men ikke ved evolusjon, snarere ved å sitte i ro og resitere en drittkjedelig, voldsopphissende og hat-pratende bok som skal være et fokus for «fred».

Akademikere ser, på en stiv og umenneskelig måte, skrått og feigt på hva andre kan skape i verden. Derfor er de også stort sett sosialister. Parasitter som suger på virkeligheten. Mugg på maten du glemte i kjøleskapet.

At Islam ikke responderer på sandwichen de fikk av akademia, den som var smurt med demokrati, likestilling, sekularisme og postmodernistisk sirkus, er for akademikerne fascinerende. De holder fokus på sine labbrotter, de der nede på bønnegulvet.  Bevegelsene er forutsigbare. Også lydene: Allahu-akhbar!

annonse

Men hvorfor fordømmer de ikke den tilbakestående tankegangen de hører og leser  fra bokstavtro islamister i Europa?

Hvem er smartest? Islam eller akademia?

Les også: Muslimer står bak 30 000 terrorangrep de siste 18 år

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon