Génération Identitaire ble etablert i 2012 i Frankrike. Her fra en tidligere demonstrasjon. Illustrasjonsbilde. Skjermbilde fra video.
annonse
annonse

Det er forunderlig – at så fort man vil stoppe innvandringen til Europa og samtidig vil ut av EU blir man kalt høyreekstrem.

Man leter med lykt og lupe for å finne noe som kan putte en person, organisasjon eller et parti i en bås man kan kalle fascistisk og/eller nazistisk. Og om man samtidig mener at pressen er venstrevridd – ja, da er saken klar.

Dette skjer spesielt med nye partier som dukker opp. I Nederland er det partiet Forum voor Democratie (FvD), med 15,4% av stemmene ved provinsvalget, som får gjennomgå.

annonse

I et innlegg i Vårt Land, skrevet av Kenneth Haug, bruker de en redaksjonssekretær fra Klassekampen,  nederlandske Carline Tromp, til å forklare hva FvD står for.

Generasjon Identitet

Bare det i seg selv er oppsiktsvekkende men kanskje ikke overraskende. I Carlines øyne er det er ikke måte på hvor sleip og slu denne lederen av FvD, Thierry Baudet, er.

annonse

Om et slikt parti har samlinger i naturen, som Ap har for sin ungdomsorganisasjon, blir man straks assosiert med nazistene. Og man forsøker på alle måter å hekte dem i sammenheng med bevegelsen Generasjon Identitet, og klarer man ikke det, ja, da er lederen både sleip og smart. Som om bevegelsen Generasjon Identitet skulle være den store, stygge ulven.

I samme innlegg er det link til et annet innlegg skrevet av Une Bratberg, hvor overskriften er: «Vær på vakt når de politiske kameleonene skifter farge».

Les også: Europaparlamentet vedtar resolusjon som krever forbud mot «nyfascistiske» grupper

Kobles til New Zealand-terror

I dette innlegget er det Generasjon Identitet (GI), eller som hun kaller dem identitær-bevegelsen, som får gjennomgå. Her mangler det ikke på superlativer. Hun kaller bevegelsen ytre høyre-nasjonalismens «vennlige ansikt». Og hun forsøker å koble bevegelsen til New Zealand terroristen ved at sistnevnte har gitt pengegave til blant annet Generasjon Identitet.

Og ved at dette har blitt gjort mener hun at det er det klare beviset på at det er sammenheng mellom terroristen, Tarrant, og «identitær-bevegelsen».

annonse

Et tynnere bevis skal man lete lenge etter. Det blir jo som å si at det er et bevis at FrP har en klar sammenheng med terroristen Anders Behring Breivik og hans aksjon fordi han på et tidspunkt var medlem av FrP. At Ap hadde direkte sammenheng med Pol Pots massakre av sin befolkning eller at venstresiden i norsk politikk skulle hatt en direkte sammenheng med Mao eller Stalins massakre av sin befolkning. Alle skjønner jo hvor feil slike konspirasjonskoblinger er, men kanskje ikke i det politiske og journalistiske miljøet i Norge?

Politsik elite uten kontroll

Hva er det så ved den farlige identitær-bevegelsen som får journalister på venstresiden i Norge til å gå så av skaftet at de tror bevegelsen er det nye Hitlerjugend?

La oss se på de såkalte «konspirasjonsteoriene» Une mener Generasjon Identitet har:

Generasjon Identitet mener politikerne i Europa driver med et «multikulturelt eksperiment» og at dette truer «europeiske verdier», og om man er enig i dette er man farlig, høyreekstrem, fascist og ikke minst har man en sammenheng med både Breivik og Tarrant.

Jeg ser en politisk elite, både på venstre- og høyresiden som har fullstendig panikk. De har mistet all kontroll på hva befolkningen blir fortalt av nyheter. De har mistet kontrollen på media ved at internett er tilgjengelig for alle og at grupper i befolkningen som har samme mening kan møtes på nettet, diskutere og samles.

Motstand

For elitens globaliseringsprosjekt møter stor motstand i befolkningen. Og når et nytt parti kan få over 15% av stemmene i et valg  man bruke de store kanonene og superlativene.

Generasjon Identitet er en stor gruppe unge intellektuelle, som mener at hver folkegruppe/hvert land har sin egen identitet og kultur som har rett til å eksistere. At hver folkegruppe/hvert land har rett til å bli respektert. De er imot tanken om at Europa skal kolonialisere hele verden eller at Europa skal invitere hele verden til Europa. Det er en ikke voldelig organisasjon som mener at om du elsker ditt land, ditt folk og din kultur så er det ikke slik at du skal hate andre land, folk og kultur.

De mener også at assimilering er galt å skulle pålegge innvandrere. At man ikke kan tvinge folk til å skulle «smelte sammen» med den kulturen folket som bor der har. Nettopp fordi alle folkeslag har rett til sin egen kultur. Derfor er integreringen et feilslått eksperiment som de kaller det multikulturelle eksperiment. De vil isteden sende tilbake til sine hjemland de som har kommet til Europa.

De mener at globaliseringen faktisk er det nazistene ønsket. Samt at alle folkeslag og kulturer skulle være tysk/europeiske.

Vil kneble diskusjonen

Det at journalister og politikere forsøker å linke Generasjon Identitet til ytre høyre og fascistene/nazistene er kun for å kneble enhver diskusjon omkring disse problemstillingene og for å hindre folk i å si det de mener: At hvert land har krav på sin egen grense. Hvert land og hvert folkeslag har krav på å ha sin egen kultur. At hvert land og folk har krav på å bevare sin identitet. Og ikke minst at hvert land og hvert folk har krav på å bli respektert.

annonse

Den skyldfølelsen politikere og journalister forsøker å få europeere til å føle fungerer ikke på de unge. Og det de gjør ved å demonisere disse unge intellektuelle. Men taktikken har motsatt virkning av det de ønsker å få til:

Istedenfor å la seg splittes, har de samlet seg i Generasjon Identitet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon