Foto: REUTERS/Axel Schmidt
annonse
annonse

I de store byene er homofile, lesbiske og transseksuelle mye mer synlige enn på landsbygda.

Men også i Berlin, hvor de er mange, blir de flere ganger trakassert, mobbet eller slått ned på gaten. I den tyske hovedstaden ble det i 2018 registrert flere fornærmelser og angrep mot homofile menn, transseksuelle og lesbiske kvinner enn året før. Dette rapporterer Berliner Zeitung.

Les også: NRK roper varsku om homohat i Europa, men nevner ikke innvandring og islam som årsak med ett ord

annonse

Det Berlin-baserte anti-vold-prosjektet Maneo registrerte 382 homofobiske og rasistiske angrep i fjor. I 2017 ble det registrert 324 slike hendelser.

Forskjellen i registrerte hendelser er for liten til at man statistisk kan si med sikkerhet at det har vært en reell økning, men det kan ikke utelukkes.

De fleste rapporterte hendelsene var fornærmelser (123 tilfeller). Det var også personskader (67 hendelser) og trusler (54 hendelser). Det var også 20 ran, samt skade og graffiti på minnesteder. Flertallet av ofrene var homofile menn (286 tilfeller). Transseksuelle var involvert 50 i tilfeller, lesbiske kvinner ved 27 tilfeller.

«Vi snakker her i Berlin om et mørketall på 80 til 90 prosent,» sier Bastian Finke fra Maneo til Berliner Zeitung. Politiet sier omtrent det samme.

annonse

Les også: Homofil iraker mishandlet av 20 til 30 migranter ved «LHBT-sertifisert» asylbolig i Sverige

Farlig å vise seg for innvandrere

De mest utsatte bydelene var Schöneberg, Neukölln, Tiergarten, Mitte og Kreuzberg. I flere av disse områdene er homofile tydelige i gatebildet, og det ligger mange utesteder beregnet på denne gruppen disse bydelene. I andre områder av den tyske hovedstaden unngår de homofile å vise seg, fordi det bor mange innbyggere med tyrkisk eller arabisk opprinnelse der, som ofte har negative holdninger til homofile.

«Synlighet for mange betyr fare,» konkluderer rapporten til Maneo. «Sannsynligheten for å bli grovt fornærmet eller angrepet som en homofil mann på et tidspunkt i livet er ekstremt høy.»

Rapporten inneholder også eksempler: To unge homofile blir skjøvet ut av en t-bane i Prenzlauer Berg, og sparket av gjerningsmennene. To homofile menn blir angrepet i Neukölln av unge mennesker og skadet med en kniv. En transseksuell kvinne blir slått mot hodet i Neukölln av en fremmed.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon